У Вінниці ухвалили головний фінансовий документ: Бюджет міста на 2021 рік

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

24 грудня відбулось засідання Вінницької міської ради, під час сесії депутати ухвалили головний фінансовий документ міста на 2021 рік. Він є бюджетом стабільності, щоб забезпечити стабільне функціонування всіх сфер життєдіяльності міста – соціально-культурної, житлово-комунального господарства, роботи транспорту. 

Перед містом є низка викликів, спричинених пандемією. Тож на наступний рік також заплановані видатки на продовження заходів програми «Вінничани важливі».

“Пріоритетним залишається збереження здоров’я людей, допомога вінничанам, які найбільш цього потребують, та підтримка підприємців. Попри економічні наслідки коронакризи, ми реалізували знакові для міста проекти.”, – написав Сергій Моргунов.

Проект бюджету представила директорка департаменту фінансів міської ради Наталія Луценко. «Проект бюджету на 2021 рік є збалансованим і реалістичним. Бюджет у наступному році забезпечить стабільне функціонування всіх сфер життєдіяльності міста. 8 грудня було проведено громадські слухання, на яких представлено основні показники проєкту бюджету https://cutt.ly/Qh1lJ6h 10 грудня проєкт бюджету схвалено на засідання виконавчого комітету міської ради  https://cutt.ly/Qh1lJ6h Проект бюджету також обговорено на засіданнях всіх постійних комісій міської ради та підтримано ними», – зазначила Наталія Луценко.

Бюджет Вінницької міської територіальної громади на 2021 рік за доходами сформовано в обсязі 4645,7 млн грн, що на 6,3 % більше бюджету поточного року. Загальний фонд займає основну роль у формуванні бюджету. Основними бюджетоутворюючими податками у 2021 році залишаються податок на доходи фізичних осіб, плата за землю, акцизний податок, єдиний податок, податок на нерухоме майно.

Відповідно до обсягу власних доходів та переданих з інших бюджетів субвенцій загальний обсяг витрат бюджету на 2021 рік визначено в сумі 4645,7 млн грн, в тому числі видатки за рахунок власних доходів заплановані в розмірі 3807,5 млн грн, видатки за рахунок субвенцій з державного бюджету сформовано в сумі 838,2 млн грн.

Видатки загального фонду повинні забезпечити потребу у поточних видатках галузей. Їх обсяг визначено в сумі 3487,0 млн грн.

«Була досить серйозна дискусія по залишенню акцизу на пальне в місцевих бюджетах. Я хочу сказати, що багато народних депутатів від різних політичних сил і в тому числі депутатів з Вінницького регіону підтримали позицію громад, щоб цей акцизний податок залишити. А для бюджету Вінниці це 113 мільйонів гривень. Тому це вже є позитивна новина, яка дасть нам можливість направити відповідний ресурс на розвиток інфраструктури, зокрема на дороги», – зауважив міський голова Сергій Моргунов. 

Коментарі у Facebook