Вінницьким пенсіонерам дали фіксовані пільги на користування громадським транспортом

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

КП «Вінницякартсервіс» проаналізувала кількість поїздок у транспорті пільгових категорій населення. За їх результатами, переважна більшість пільговиків щомісяця здійснюють до 40 поїздок. Ще частина людей похилого віку за місяць користувалися громадським транспортом 200 і навіть понад 350 разів, ризикуючи своїм здоров’ям та здоров’ям інших людей. Це близько 6-11 поїздок на день. 

Як повідомили у КП «Вінницякартсервіс», з 2015 року держава не надає жодної компенсації за перевезення пільгових категорій населення транспортним підприємствам, які здійснюють у містах пасажирські перевезення. Тому Вінницька міська рада, у зв’язку з пандемією коронавірусу та результатами поїздок пільгових категорій, вирішила з 1 січня цього року запровадити нові правила користування громадським транспортом КП «ВТК» для пільгових категорій населення. Відтепер вони матимуть 60 безкоштовних поїздок щомісяця. Компенсацію за ці перевезення підприємство як і раніше отримуватиме з бюджету Вінницької міської територіальної громади. 

“На січень-лютий прогнозується нова хвиля епідемії на COVID-19, тому для 80% пільговиків достатньо 60 поїздок на місяць”, – йдеться у повідомленні пресслужбі КП «Вінницякартсервіс». 

Кількість пільгових поїздок у муніципальному транспорті буде обмеженою (надається від 60 до 120 пільгових поїздок на місяць) та залежатиме від пільгової категорії:

Коментарі у Facebook