Міська влада термомодернізувала 5 дитсадків та 2 школи за минулий рік

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Створення енергоефективних дитячих садочків та шкіл є одним з пріоритетів міської влади. Адже це дозволяє не лише значно економити на опаленні, а й створювати комфортні умови для навчання для дітей. У минулому році у Вінниці завершили комплексне утеплення 5 садочків: № 23, 26, 52, 60, 75 та 2-х шкіл: №1, 10. Про це повідомляють на сайті ВМР.

У Вінниці з 2015 року діє програма термореновації шкіл та садочків, які зводились ще за радянських часів. В той час про енергоефективність не йшлось, та й старі будівельні матеріали та конструкції зношуються. Тому такі споруди мають значні тепловтрати. А роботи по термомодернізації, які проводяться зараз, виконуються комплексно. Замінюють старі вікна та двері. Утеплюють дах, стіни, цоколь. Ця робота дуже важлива, адже оптимальний температурний режим впливає на здоров’я дітей. Таким чином вінницькі школи і садочки стають сучасними, енергоефективними.

Минулого року, незважаючи на пандемію та зменшення фінансування капітальних робіт, утеплення закладів освіти продовжувалось.

Так, у 2020 році завершилось утеплення дитячого садочка №26, що по вулиці Київській https://cutt.ly/AsIibLr – це один з найбільших дошкільних закладів міста. Його вперше за 60 років серйозно модернізувалиТут замінено вікна, влаштовано покрівлю і водовідлив з неї, утеплено горищне перекриття тощо.

created by dji camera

Також утеплили ДНЗ №60 Збудували його у 70-х роках минулого століття. У приміщенні протікав дах, були старі вікна, у переходах з суцільними скляними панорамами виникали протяги. Комплексна термомодернізація дозволила ці питання зняти. А за рахунок додаткового перепланування в групах розширили спальні та облаштували окреме приміщення для спортивної зали, логопедичного кабінету та сенсорної кімнати.

Завершено термомодернізацію й садочку №75. Він один з найбільших у місті. Садочок будувався у 70-і роки минулого століття. Тоді про енергозберігаючі технології не думали. Тож, наслідки ставали все більш відчутні з часом. Втрати тепла по закладу були дуже суттєвими. Після реконструкції його вигляд кардинально змінився. Але найголовніше, що тепер у групах оптимальний мікроклімат.

Також у 2020 році завершилось утеплення двох шкіл: №1, 10. Школа №10 була однією з найбільш енергозатратних у місті. Цю будівлю свого часу збудували за рекордні 9 місяців. Тож, зрозуміло, що про енергоефективність навіть близько не йшлося. До того ж, вона відрізняється від інших за своїм плануванням і проектом.

Також звершили утеплення гуманітарної гімназії №1. Ця школа була заснована у 1936 році та двічі добудовувалась. Комплексний підхід до термомодернізації закладу дозволив не лише створити оптимальні умови в приміщенні, а й економити на опаленні. 

Коментарі у Facebook