Володимир Гройсман дав ексклюзивне інтерв’ю про коронавірус, газ та прем’єрство

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Володимир Гройсман – лідер партії «Українська стратегія Гройсмана», зустрівся з інформаційним агентством “Інтерфакс- Україна” задля ексклюзивного інтерв’ю.

Агентство задало ряд питань, які цікавлять більшість українців, ми оприлюднили одні з найцікавіших, повну версію можна знайти за посиланням.

Одне з питань це чим займається зараз Володимир Гройсман?

Звісно, я не можу замкнутися в своєму світі і не помічати того, що відбувається навколо. Ми зараз будуємо партію, ми отримали гарний результат довіри людей на місцевих виборах. У нас сильна, потужна, системна, професійна команда, і тому багато часу я зараз приділяю тому, що відбувається в країні, і тому, що потрібно було би змінювати. Водночас, зараз я більше свого часу приділяю своїй родині. І справді це може робити сім’ю по-людськи щасливою. Раніше, під час мого мерства чи прем’єрства, як складалося? Прокидаєшся рано-вранці і ти вже летиш кудись, пізно ввечері або вночі повертаєшся, часу на відпочинок не так багато і все “по новой”. І ти так мимохідь бачиш, що діти дорослішають. Навіть не було часу, щоб нормально поговорити з дітьми. Зараз, слава богу, такий час з’явився і я більше спілкуюся з дружиною, з дітьми, з сином.”

На чутки, про те, що Володимир Гройсман з весни має обіймати посаду місце прем’єр-міністра, лідер партії відповів так:

“Ви правильно сказали, що це чутки. Час від часу я їх чую, час від часу бачу, що хтось їх у медіа запускає. Мабуть, це комусь потрібно з різних причин. Але якщо ви мене запитаєте, чи я готовий до того, щоб бути прем’єр-міністром країни, то точно можу сказати, що професійно я абсолютно готовий для цього. “

Також Володимир Гройсман переконаний, що підвищенні Кабміном ціни на газ є необгрунтованими та справжньою аферою:

“Ціна на газ сьогодні – це така мегаафера, тому що його було придбано умовно за 3-4 гривні, а людям продають за 6,99 грн плюс доставка, тобто за 8,50 – 9 грн. 
У жовтні Нафтогаз України запропонував  усім українцям укласти контракт на рік по 4,70 грн. У мене питання: якщо вони пропонували це в жовтні, то значить, у них був газ за такою ціною. А куди він подівся за два місяці? Що в січні змінилося по відношенню до жовтня? Нічого. А чого ви в жовтні не прийняли це рішення, що ціна газу не може перевищувати, скажімо, 4,70? Ви ж пропонували це всім. Що ж ви робите?
Питання – а де уряд? Як це прем’єр пропустив, що люди були вимушені перекривати дороги, бо вони відчувають несправедливість? Ви ж туди призначені, щоб дбати про прийняття найефективніших рішень. Я більше задоволення отримую, коли люди більше зароблять  і  менше витрачають. А ви що, навпаки? 
Більш того, є ще одна проблема. Коли в жовтні призначили субсидії, їх  розраховували, виходячи з ціни на газ 4700 грн за 1000 куб. м, тобто люди сьогодні платять більше, а перерахунок потім їм будуть робити. До речі, ми ж монетизували субсидії, і люди були цим задоволені.”

З приводу коронавірусу та карантину лідер партії розповів, що весною він вийшов з ініціативою: якщо люди пішли на локдаун не зі своєї вини, то влада повинна їх підтримати, видати мінімальну заробітну плату. І перш за все виділяти кошти потрібно на найнеобхідніше, наразі це боротьба з Covid-19.

“У Вінниці зробили все, що я і наша команда пропонували зробити в державі. І як результат: у Вінниці, згідно з актуальною статистикою, один з найнижчих показників захворюваності. Тестування також на високому рівні, лабораторії нові відкрилися.
В одному з ефірів запитав прем’єра, коли і як ми будемо вакцинуватися? Він каже: “Згідно з національним планом вакцинації, ми завершимо її до 2022 року”. Платно чи безкоштовно? Відповідь: 50% населення безкоштовно. А інші 50%? Тобто ви хочете на цьому заробити і на ринку продаватиме вакцину? 
Це ж питання національної безпеки, це питання життя і здоров’я українців. Що може бути цінніше? Дороги? Невже держава не може знайти необхідні кошти, щоб усіх вакцинувати? Може. Вона повинна це зробити.”

Коментарі у Facebook