Вівчарка з Калинівського полку стала золотою призеркою чемпіонату

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Багатоборство проходить раз на два роки. За цей час кінологи мають можливість навчити своїх вихованців навичкам загального та спеціального курсу дресирування.

Загалом за першість боролись 7 команд, а саме, зі Львова, Хмельницького, Вінниці, Калинівки, Луцька та Івано-Франківська. Три дні кінологи зі своїми вихованцями показували вправність із загального дресирування, долали смугу перешкод. Наприкінці змагань службові собаки показали вправність у навичках вибірки людини, речей, пошуку гільз та у слідовій роботі з пошуку уявного злочинця. Саме останні вправи були вирішальними для визначення переможця. За результатами багатоборства перше місце посів старший солдат Дмитро Довгалюк зі службовою собакою Арланою (військова частина 3028 у Калинівці). Він безпомилково розшифровує кожен рух улюблениці, відчуває, коли вона стривожена або втомлена, і точно знає, коли собака відчуває небезпеку.


– На минулих змаганнях інший кінолог нашої військової частини посів останнє місце. Цього разу на перше я навіть не очікував. Ну, максимум на «срібло» чи «бронзу». Але Арлана спрацювала краще за всіх. Пишаюсь нею. Ми довго йшли до цієї перемоги. Багато тренувались. Зараз вже знаю, над чим треба попрацювати. Однак ця собака не тільки виконує команди, а ще й любить погратись з м’ячиками та малечею, — поділився своїми враженнями переможець змагань старший солдат Дмитро Довгалюк із військової частини 3028. — Призери змагань отримали кубки, а їхні улюбленці – медалі та ласощі.

На думку досвідчених кінологів, господар має не тільки займатись зі своїм улюбленцем, він має любити свого вихованця, переживати за нього. Собаки це відчувають. Якщо кінолог знайде такий ланцюжок між собою та собакою – діалог забезпечений, і він ніколи його не підведе.

Віталіна Володимирова

Коментарі у Facebook