Міцна гривня не врятує: експерт попередив про подорожчання бензину

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Незважаючи на тривале зміцнення гривні, курс долара в Україні різко пішов угору. Однак на ринку палива в Україні зараз спостерігаються дві протилежні тенденції. Про це сайту ‘Сьогодні’ розповів директор спеціальних програм НТЦ ‘Психея’ Геннадій Рябцев. За його словами, вплив різнопланових чинників потрібно враховувати укупі.


‘Вартість нафтопродуктів зросла суттєво. За останній місяць – плюс 4%. Зміцнення гривні мало б призвести до зниження вартості пального, але через зростання цін на кордоні (а ми імпортуємо більшість нафтопродуктів) цінники на стелах залишилися на рівні, який сформувався в середині вересня. Якби не внутрішні проблеми, ціни може й знизилися б, щоб стимулювати попит. Але проблеми з постачанням залишаються, і трейдери їх закладають як ризики в ціну. Тому ми бачимо повільне зростання, яке швидше за все продовжиться в жовтні’, – резюмує Рябцев.

Читайте докладніше на сайті ‘Сьогодні’ – Ціни на пальне почали зростати: чого чекати автовласникам в листопаді

Нагадаємо, в липні Кабінет міністрів ввів спеціальне мито на імпорт зрідженого газу і дизпалива з Росії. Із серпня за ввезення дизеля треба платити спецмито 3,75%, в жовтні воно зростає до 4%. Тому трейдери почали перебудовувати поставки. Замість трубопроводу пальне до нас тепер постачають морем.


Про те, як в Луцьку штукар замінив двигун внутрішнього згоряння в авто двигуном на дровах, дивіться в сюжеті ‘Сьогодні’:

Коментарі у Facebook