Вінниця знову залишається лідером серед обласних центрів

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінницю вже всьоме назвали найкомфортнішим містом України за результатами щорічного муніципального опитування.
У Києві триває конференція з демократичного врядування.

«Вінниця – найкомфортніше місто України! Всьоме поспіль! Сьогодні оголосили офіційні результати Всеукраїнського муніципального дослідження Міжнародного республіканського інституту (IRI) під час конференції з демократичного врядування. А ще – вінничани вважають, що Вінниця – найкрасивіше і найсучасніше місто в країні. І я з цим погоджуюсь! Ми любимо і цінуємо нашу Вінницю, незважаючи на рейтинги. Дякую за віру в місто і внесок кожного! Вітаю усіх вінничан – відчуваю гордість за рідну Вінницю і наш спільний успіх.» – написав Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбук.

Вінниця отримала найвищі показники по країні у різних напрямках міської інфраструктури – це тротуари і дороги (зведений індекс – по 3,7 бала), збір сміття (3,9 бала), транспортна інфраструктура (індекс 4 бала) та вуличне освітлення (4,2 бала). Також вінничани задоволені екологією – індекс складає 3,5 бала. В гуманітарній сфері у Вінниці найвищі показники в державі в таких сферах, як медицина (із індексом 3,1) дитсадки (3,8), заклади культури (3,7), заклади вищої освіти (індекс 3,8). Випереджає вінницька громада інші міста також в питанні доступу для людей з інвалідністю (індекс складає 3 бала) та у розвитку промисловості (2,9 бала).
Загалом 74% опитаних вінничан зазначили, що справи у Вінниці йдуть у правильному напрямку. Діяльність Вінницької міської ради схвалюють 75% містян. А діяльність міського голови позитивно оцінюють 78% жителів громади.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов виступав під час панельної дискусії «Міста як акселератори розвитку: схожі проблеми – різні рішення».
«Мені дуже приємно, що за результатами сьомого всеукраїнського муніципального опитування ми знову лідери. Але хочу сказати, що успіх міст в першу чергу залежить і буде залежати від завершення реформи децентралізації. Не буде децентралізації – не буде успіху. На сьогоднішній день, на жаль, є певні тенденції, за якими ми розуміємо, що децентралізація не завершена, у тому числі і у конституційних змінах, щоб поставити останню крапку про дворівневе місцеве самоврядування. І це не є політичне питання, це питання розвитку громад», – каже Сергій Моргунов.  

Під час панельної дискусії Сергій Моргунов розповів, що очільники українських міст в більшості постійно спілкуються між собою, цікавляться тим, що відбувається в інших громадах, та радяться, як краще діяти у тій чи іншій ситуації.

«Такий обмін досвідом дає можливості для розвитку. Якщо говорити в цілому про результати по всіх 22 показниках, то тут є дві важливих складових. Перша – лідери рейтингу, візьмемо першу десятку, рухаються по всіх напрямках приблизно однаково. Тому що у своїх стратегіях ці команди чітко працюють над вирішенням проблематики по всіх сферах життєдіяльності міста. А той, хто займається скажімо тільки дорогами, звичайно, буде відставати у сферах  охорони здоров’я чи освіти. Другий аспект – це рівень взаємодії представницьких органів вади, виконавчих органів і міського голови. Там, де є відповідне представництво, підтримка команди і саме головне – що ці команди стало працюють протягом певного періоду часу, там є стабільна ситуація і перспектива для розвитку», – говорить Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook