‘Ефективність на першому плані’: Гончарук оцінив рішення Ради про приватизацію

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук вітає рішення Верховної Ради скасувати список підприємств, що не підлягають приватизації. Про це 2 жовтня він написав на своїй сторінці в Facebook.


‘Закон № 1054-1 про приватизацію – є! Перелік з 1470 заборонених до приватизації підприємств нарешті скасовано’, – зазначив глава уряду.

Він додав, що зараз в Україні 3655 державних підприємств, з яких 1213 не працюють, а 477 – генерують збитки.

‘Для порівняння – в США таких підприємств лише 3 (!) на всю країну. Чинне українське законодавство досі захищало це неподобство в інтересах окремих осіб – велику кількість держпідприємств, які давно треба було продати ефективним менеджерам, не дозволяли приватизувати’, – підкреслив Гончарук.

За його словами, ‘ефективність повинна бути на першому плані’, і це є в Програмі дій уряду на п’ять років.

В тренді

Рада розблокувала закон про кешбек

Новини ‘Сьогодні’ писали, що депутати прийняли в першому читанні законопроект, яким скасовується перелік підприємств, що не підлягають приватизації, 13 вересня, а в цілому – 2 жовтня. Тепер його повинні підписати спікер Верховної Ради Дмитро Разумков і президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що в січні Кабінет міністрів затвердив перелік об’єктів великої приватизації в 2019 році. У списку було 16 підприємств. Жодне з них поки не продано.

Коментарі у Facebook