Рада підтримала створення Бюро фінансових розслідувань

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

2 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про Бюро фінансових розслідувань.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 270 народних депутатів, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.


Законопроект розроблений з метою поділу сервісної та правоохоронної функцій Податкової служби, ліквідації податкової міліції, оптимізації структури та чисельності органів, які ведуть боротьбу зі злочинами в сфері фінансів, усунення дублювання їхніх функцій.

Проект передбачає створення Бюро фінансових розслідувань як центрального органу виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів через міністра фінансів.

Бюро фінансових розслідувань – орган досудового розслідування, основним завданням якого буде запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних злочинів, віднесених до його підслідності.

Бюро фінансових розслідувань буде складатися з центрального апарату і територіальних управлінь, зареєстрованих як юридичні особи.

В тренді

Рада змінює закон про столицю, а суд слухає ‘газову справу’ Онищенка: топ-теми дня

Фото: М. Палинчак

Гранична чисельність працівників, а також умови і розміри оплати праці будуть встановлені Кабінетом міністрів.

Передбачається можливість переходу колишніх працівників податкової міліції на службу в Бюро фінансових розслідувань на загальних підставах за результатами проведення конкурсу.

Бюро фінансових розслідувань буде здійснювати самостійне проведення оперативно-розшукової діяльності, фізичний захист працівників буде надаватися органами Національної поліції.

Як відомо, в грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення про поділ ДФС на Державну податкову та Державну митну служби, а в березні 2019-го уряд оголосив конкурси на керівників цих служб. На початку квітня були названі претенденти – по сім осіб на кожну посаду.

Коментарі у Facebook