Уряд Австрії анонсував запровадження обов’язкової вакцинації від коронавірусу

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Австрія першою в Європі зробить щеплення від коронавірусу обов’язковим для всього населення

Уряд Австрії анонсував запровадження обов’язкової вакцинації від коронавірусу з 1 лютого 2022 року, що може зробити її першою країною Європи, яка пішла на такий крок.

Про це повідомляє Європейська правда.

“Зараз ми повинні подивитися в очі реальності. Забагато політичних гравців у цій країні виступають проти щеплення. Наслідок цього – перевантажені реанімації і страждання людей”, – заявив канцлер Александр Шалленберг.

Зараз в Австрії повністю щеплені від коронавірусу близько 65% дорослого населення. Це суттєво більше, ніж в деяких східних країнах-членах ЄС, але менше, ніж у Західній Європі.

Деталі загального обов’язку вакцинуватися, яке ще потрібно оформити юридично, поки невідомі. Федеральний канцлер допустив, що відмова від щеплення буде вважатися адміністративним правопорушенням з відповідним покаранням. Александр Шалленберг зазначив також, що для людей, які мають медичні протипоказання для щеплення, зроблять виняток.

Також повідомляється, що підсилюючу дозу щеплення рекомендуватимуть робити вже на 4-й місяць після завершення попереднього курсу вакцинації, незалежно від того, якою була перша вакцина.

Коментарі у Facebook