Як Вінниця стала домівкою не лише для вінничан, але й для вимушено переміщених громадян зі Сходу

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Минуло вже сім років, як Вінниця стала домівкою не лише для вінничан, але й для вимушено переміщених громадян зі Сходу. За ці сім років у Вінниці Донецький національний університет, його студенти, викладачі та члени їхніх родин “обжилися” та активно інтегруються в міські процеси.

Зокрема, за словами Сергія Моргунова, представники університету долучилися до моніторингу показників “Стратегії 3.0” та розробки “Стратегії соціального підприємництва”. Окрім того, по вулиці Сергія Зулінського триває будівництво будинку для ВПО.

Про це повідомляє Вежа.

Я вважаю, нам пощастило, що Вінниця має класичний університет. Я в жодному разі не хочу образити жоден виш, але я сам закінчував класичний університет. Фактично, наявність класичного університету в місті додає нам, нашому науковому потенціалу, в першу чергу, підготовки високопрофесійних кадрів. І це, знову ж таки, залучення молоді. Те, що ми маємо 45 тисяч студентів, це, звісно, не межа, хотілося б, щоб їх було більше, але для міста це досить непогано і показово.

Щодо будинку, то він будується. Це яскравий приклад співпраці з громадською організацією, саме з ГО “Спільна справа”. Ми виділили їм земельну ділянку під будівництво будинку, вони створили свій кооператив. Максимально всі навантаження, які стосувалися надання технічних умов, підключення до комунікацій, ми взяли на себе. Жодної оренди за землю. Ми навіть виділили, якщо не помиляюсь, мільйон гривень на розробку проєктно-кошторисної документації. До них їдуть колеги ледь не з усієї України, аби обмінятися досвідом і подивитися, як це працює.

Я вдячний, до речі, громадській організації “Спільна справа”, що ми змогли налагодити цей діалог. На початку не все так просто було. Була риторика, що “Ми повинні”. Але ж можливості місцевого самоврядування, в тому числі, і в даному випадку, не безмежні.“,- розповідає  Вінницький міський голова Сергій Анатолійович Моргунов.

Коментарі у Facebook