В Україні різко скоротиться число митниць

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Кабінет міністрів затвердив регіональну структуру Державної митної служби (ДМС), в якій кількість митниць скоротиться на десять – до 16. Про це 2 жовтня написав глава служби Максим Нефьодов на своїй сторінці в Facebook.


‘Наступний шаг у створенні нової митниці – сьогодні Кабмін затвердив регіональну структуру. Замість 26 митниць буде 16, а також залишаються окремо лабораторія і кінологічний центр (там питання акредитації та сертифікації, тому їх ‘зливати’ важко дуже)’, – повідомив глава ДМС.

За його словами, існуючі зміни покликані ліквідувати ‘феодалізм’, коли ‘кожна митниця – окреме князівство’, а також заощадити на адміністративних витратах і здійснити логістичну оптимізацію.

Новини ‘Сьогодні’ писали, що 18 грудня 2018 рокуКабмін прийняв рішення про поділ Державної фіскальної служби на два окремих органи – митну та податкову служби. За підсумками конкурсів митницю очолив Максим Нефьодов, а податкову – Сергій Верланов.

Кабінет міністрів також поставив план на п’ять років – завершити створення вільної від корупції ДМС і призначити не менше 50% нових людей на посадах керівників окремих структурних підрозділів центрального апарату та територіальних органів.

В тренді

Що буде з цінами на овочі: економісти дали прогноз на зиму

Крім того, у вересні президентВолодимир Зеленський підписав закон ‘Про режим спільного транзиту і введення національної електронної транзитної системи’.

Як проходило обговорення документа у Верховній Раді, дивіться на відео:

Коментарі у Facebook