Узгодження ‘формули Штайнмаєра’: в ‘Слузі народу’ пояснили, навіщо це потрібно

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Узгодження в Мінську ‘формули Штайнмаєра’ необхідне було для проведення зустрічі лідерів держав ‘нормандського формату’. Про це повідомив журналістам голова фракції ‘Слуга народу’ Давид Арахамія.


За його словами, цей крок був суто технічним для розблокування можливості зустрічі ‘нормандської четвірки’. Саме на цій умові наполягала Москва.

‘Щоб перейти до ‘нормандського формату’, був зроблений технічний крок, і це дає надію перейти до ‘нормандського формату’, – заявив Арахамія.

Як повідомляли новини ‘Сьогодні’, 1 жовтня в Мінську пройшла зустріч Тристоронньої контактної групи, на якій Україна схвалила текст ‘формули Штайнмаєра’. Однак варто зазначити, що це тільки узгодження документа, який буде переданий ‘нормандській четвірці’, лідери країн якої і обговорять всі нюанси, в тому числі і запобіжники виконання домовленостей. Саме схвалення Києвом документа в Мінську ні на що не впливає, а навпаки – розблокувало єдину перешкоду для переговорів в ‘нормандському форматі’.

В тренді

Рада розгляне закон про столицю і покарання за незаконне збагачення

На брифінгу президент Володимир Зеленський чітко дав зрозуміти, що ніякої зради націнтересів України немає, і вибори в ОРДЛО не будуть проведені, поки не будуть виведені російські війська і не буде гарантована безпека. Зеленський пояснив, що включає в себе ‘формула Штайнмаєра’, про яку домовилися в Мінську.

Також рішення Києва схвалили інші учасники нормандського формату – Москва і Берлін.

Коментарі у Facebook