Виборчий кодекс і Бюро фінрозслідувань: чим займеться Рада

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Фото: Верховна Рада України

Сьогодні на пленарному засіданні Верховна Рада планує розглянути заветований президентом Виборчий кодекс, але вже з новими пропозиціями, а також перезавантаження національного агентства щодо запобігання корупції та удосконалення призначення і звільнення членів Нацради з телерадіомовлення. На розгляді і ряд інших законопроектів.


Так, першими питаннями на порядку денному будуть стояти проекти постанов про внесення змін до порядку денного другої сесії (№2101-5) і про створення тимчасової спеціальної комісії з питань ветеранів війни (№2153).

Далі у другому читанні депутати розглянуть проект закону №1054-1 про скасування списку підприємств, що не підлягають приватизації.

У другому читанні планується розглянути законопроект №2036 щодо вдосконалення процедури звільнення і призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Цей законопроект спрямований на забезпечення безперервної роботи Національної ради. Новими змінами пропонується забезпечити безперервність функціонування Нацради шляхом надання його члену права виконувати обов’язки до призначення нового члена і закріплюється обов’язковість одночасного призначення членів Нацради на всі вакантні посади.

На друге читання також представлені такі законопроекти: № 1060 щодо удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності, №1048 про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів, № 1224 щодо застосування Збройними силами України та Державною спеціальною службою транспорту бойової техніки, зброї і спеціальних засобів у разі воєнного стану.

Читайте також: Засідання Верховної Ради ІХ скликання: всі подробиці

Законопроект №1029 щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції пропонується змінити форму керівництва Національного агентства по запобіганню корупції з колегіальної на одноосібну, і змінює правила конкурсу з відбору співробітників, додаючи участь міжнародних організацій.

В тренді

Рада розгляне закон про столицю і покарання за незаконне збагачення

У першому читанні будуть розглянуті законопроекти №1064 про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування, три законопроекти №1208, 1208-1, 1208-2 про Бюро фінансових розслідувань.

Крім того, на повторний розгляд буде винесено ветований президентом України Виборчий кодекс (№0978) з пропозиціями глави держави.

Також депутати ще раз розглянуть прийнятий раніше закон про державне визнання і підтримку Пласту. Однак Зеленський ветував закон про визнання і держпідтримку скаутської організації ‘Пласт’.

Також депутати спробують розблокувати раніше прийняті закони, на які були внесені проекти постанов про скасування рішень про них: про внесення змін до закону України ‘Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг’ щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг; про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг.

Наостанок Рада займеться перейменуванням пари населених пунктів, один із яких – Переяслав-Хмельницький. Місто пропонується назвати Переяславом.

Коментарі у Facebook