У Вінниці відкорегували тарифи на проїзд у маршрутках

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

ГО «Маршрут» від імені усіх перевізників Вінниці звернулась до міської ради щодо перегляду тарифів на перевезення пасажирів в маршрутках. Таку необхідність вони пояснюють стрімким зростання цін на пальне (на 107 % на дизельне паливо) та економічною ситуацією в країні. Рішення вступило в дію 18 червня.

У зв’язку з підвищенням цін на пальне у різних містах України оптимізують вартість проїзду у громадському транспорті. У маршрутках Києва відкорегували ціну на проїзд ще у травні. Тепер вона становить 15 грн. Жителі Львова платять по 15 грн за проїзд у маршрутках з початку червня. Планують оптимізувати вартість проїзду у цьому виді транспорту ще й Дніпрі, Полтаві та деяких інших містах.

Діючі тарифи на перевезення пасажирів на маршрутних таксі були затверджені більше року тому – до введення воєнного стану і становили від 10 до 12 грн. Широкомасштабний наступ військ російської федерації спричинив та продовжує завдавати нищівних ударів по економіці нашої країни. А руйнування найбільшого нафтопереробного заводу України призвело до стрімкого зростання цін на пальне та його дефіциту. Голова ГО «Маршрут» Олександр Гота розповів, що економічна ситуація в країні станом на сьогодні призвела до суттєвого зростання найбільш вагомих складових тарифу.

«Зокрема, на 107% виросла ціна на дизельне пальне – з 27,54 грн/л (з ПДВ) у 2021 році до 57,00 грн/л (з ПДВ) у 2022 році. На 4,5% зросли витрати на технічне обслуговування і поточний ремонт в зв’язку з ростом курсу долара, від якого залежить ціна запчастин і паливно-мастильних матеріалів. Курс сьогодні зафіксований на державному рівні в розмірі 29,3 грн, а у 2021 році під час подання розрахунків він становив 28,007 грн», – каже Олександр Гота.

Надані перевізниками розрахунки перевірені департаментом економіки і інвестицій міської ради та приведені до вимог чинного законодавства.

Тож, ціна на проїзд у міських маршрутках становитиме 15 грн.

На довших маршрутах таких, як №30А, №30Б та №33А – 18 грн. Така ж ціна на нічному маршруті №25А.

Коментарі у Facebook