Шахраї через інтернет-магазини ошукали 152 вінничанина

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Поліція зафіксувала 152 звернення щодо вчинення шахрайських дій в Інтернеті. Про це повідомляють у відділі комунікацій поліції Вінницької області. Вони пов’язані з купівлею товарів через інтернет-магазини та за оголошеннями на сайтах в мережі Інтернет. 

Минулої доби до поліції Вінниччини надійшло два звернення від вінничанок. Потерпілі повідомили, що на сайтах «OLX» та за допомогою соціальної мережі «Instagram» мали намір купити речі. Коли потерпілі перерахували кошти на рахунок банківської карти, продавці перестали виходити на зв’язок.

Схема купівлі-продажу товарів на  сайтах та інтернет-магазинах є найбільш розповсюдженою серед шахраїв. Зазвичай зловмисники реєструється в Інтернет-магазині  під вигаданим іменем, вказуючи тимчасові телефонні номери. Після чого виставляють у продаж  неіснуючий  товар за  ціною , нижчою за  ринкову. Отримавши  кошти чи завдаток, злочинці  вимикають телефон.

Слідчим відділом поліції відкриті кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1. ст.190  Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає до 3–х  років обмеження волі. 

Коментарі у Facebook