У Вінниці відкрилася виставка «Інфоспротив»: промовисті приклади інформаційного опору українців російським окупантам ВМР

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

«Виставку “Інфоспротив” ми запускали до Дня Незалежності, проте і до 24 серпня, і після наша інформаційна боротьба з ворогом триває. Саме тому ми вирішили, що нашу виставку мають побачити якнайбільше українців, і відправили наші стенди у регіональний тур. Нам важливо долучити до інформспротиву якомога більше громадян. Символічно, що першою такою точкою після презентації у столиці стала саме Вінниця — тилове місто, яке теж на собі відчуло жорстокість рашистських бомбардувань», – розповідає головна редакторка Руху ЧЕСНО Ірина Федорів.


На стендах просто неба Рух ЧЕСНО у співпраці з Національним музеєм Революції Гідності зібрав найбільш промовисті приклади інформаційного опору українців російським окупантам, які заполонили інфопростір у перші місяці повномасштабного вторгнення. В межах виставки представлені борди, мурали, листівки, поштові марки і навіть пісні.

«З історії України знаємо що, боротьба за нашу незалежність та свободу є тяглою – і це ми показуємо на виставці. Сьогодні Україна, як ніколи, має потужний інформаційний фронт, як на національному рівні так і за її межами. Віримо з колегами, що виставка не тільки піднімає бойовий дух українців, а й мотивує на подальшу боротьбу з ворогом», — зауважує Ольга Савенок, завідувачка просвітницько-організаційного відділу Національного музею Революції Гідності.

Виставка на Європейській площі Вінниці триватиме до 23 жовтня. Співорганізаторами фотовиставки є Вінницька міська рада та Музей Вінниці.

Доступ до експозиції безкоштовний.

Для довідки:

Вперше виставку «Інфоспротив» презентували на загал до Дня Незалежності у Києві. Матеріали виставки усі охочі можуть переглянути в онлайн-форматі https://museum.chesno.org/inform_front/ в Музеї агітації та політичного трешу Руху ЧЕСНО.

Нагадаємо, раніше «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності» презентував у Вінниці виставку «The War Is Not Over Yet («Війна ще не закінчилась»).

Коментарі у Facebook