Додатковий кінопоказ фільму «Вільна людина. Проща»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Через технічні причини та велику кількість охочих побачити документальний фільм про десантника і мандрівника Валерія Маркуса “Вільна людина. Проща” додатковий кінопоказ вирішили перенести, символічно на День захисників та захисниць України.

Стрічку покажуть 14 жовтня на великому екрані – в кінотеатрі «Родина» (вул. М. Оводова, 47). Початок – о 18:00 год. Вхідний квиток – 50 грн. Додатковий благодійний внесок – від 50 грн (ці кошти перерахують до благодійного фонду Markus Foundation на підтримку 47-го штурмового полку, головним сержантом якого є Валерій Маркус). Для участі потрібно попередньо зареєструватися за посиланням.


«Вільна людина. Проща» – це повнометражний документальний фільм режисера Сергія Дмитренка. Стрічка розповідає про десантника ЗСУ, учасника російсько-української війни, відомого блогера, мандрівника та автора книги-бестселера «Сліди на дорозі» Валерія Маркуса (Ананьєва). Кінокартина розкриває надважливі теми для нашого суспільства: реалії війни та складнощі реабілітації; силу волі та важливість подорожувати; мовне питання та значення культури; успіх, критику та ставлення до грошей.

У цьому фільмі, серед іншого, важливу роль відіграє історія про мандрівку Валерія Шляхом святого Якова. Аби структурувати у свідомості три роки, проведені на війні, він вирушає у пішу прощу з Парижа до мису Фіністерре в Іспанії. Та чи знайде десантник спокій, йдучи легендарним шляхом пілігримів? Як змінився Валерій після всього пережитого? Та чому його знову і знову тягне у далекі мандри?

Сюжет охоплює 2014-2020 роки, та з огляду на жахливі події сьогодення, він набув додаткових сенсів. Особливо коли знаємо, що після всього пережитого Валерій Маркус повернувся до лав ЗСУ з перших днів повномасштабної війни», – говорить директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.

У Вінниці цей фільм покажуть втретє. Перші два покази відбулися 17 і 24 вересня ексклюзивно у рамках Днів європейської спадщини. Як все було, читайте і дивіться за посиланням.

Трейлер фільму тут.

Коментарі у Facebook