Мешканці вінницьких висоток все ретельніше дбають про свою безпеку

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

З кожним днем у Вінниці стає все більше багатоповерхівок, в підвалах яких жителі облаштовують укриття. Люди розуміють – їхня безпека, то їхня відповідальність. Кожна з будинкових громад сама визначає, з яким комфортом зможуть перечекати небезпеку в укритті.

Наприклад, у кожному з підвалів цього вінницького будинку є декілька кімнат. У разі потреби на відбій тут можуть зачекати понад 150 людей. А спускатися сюди можуть не лише мешканці цього будинку, а й мешканці, які опинилися поруч, коли пролунала сирена.

У новобудову мешканці заселились цьогоріч. Кажуть, проблем з прибиранням у підвалі не виникло, їм потрібно було лише подбати про свій комфорт.

Про це повідомляє телеканал ВІТА.

Люди згуртувалися, бо розуміють, що мова йде про їх власну безпеку, – говорить інженерка управлінської компанії Валентина Максименко. – У всіх будинках повинні облаштовуватися такі от тимчасові укриття.

Після 24 лютого мешканці оновили вимикачі, замінили лампи, зробили додаткові розетки.

Коли повітряна тривога, вони самі беруть переноски, щоб більше можна було включити різних приладів, – говорить начальник управляючої компанії Сергій Браславський.

Попіклувалися тут і про екстрену подачу енергії – купили генератор.

Генератор на 5 кіловатів, тобто доволі потужний – можна буде підключити прилади для обігріву, чайник, телефони і все, що буде потрібно, – каже Сергій Браславський.

Також в укритті підготували місця для сидіння. Власними силами облаштували й санвузол.

Не вистачає у підвалі лише запасу їжі, питної води та аптечки. Та мешканці пообіцяли, зовсім скоро подбають і про це. Адже розуміють, безпека та комфорт – у їхніх руках.

Коментарі у Facebook