2 високопосадовці звільнилися з Міністерства охорони здоров’я через корупцію

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Заступниця Міністра охорони здоров’я Младена Качурець та генеральний директор Державної установи “Центр громадського здоров’я МОЗ України” Володимир Курпіта повідомили про бажання піти у відставку. Як повідомляє “Українська правда” причинами звільнення чиновників за власним бажанням стали експансійна політика нового міністра Зоряни Скалецької та корупція у відомстві.

Младена Качурець раніше була радницею в.о міністра охорони здоров’я Уляни Супрун та керівницею медичного сектору Офісу ефективного регулювання. Вона пропрацювала у міністерстві трохи більше трьох місяців.

У пості про звільнення Младена Качурець зазначає, що колись погодилася на цю посаду, “бо була переконана, що нове політичне керівництво міністерства, як і було задекларовано перед журналістами, прийме естафету трансформації охорони здоров’я та спільно із сильною командою держслужбовців продовжить втілювати заплановане”.

Чиновниця каже: розуміла, що буде спротив та критика, але сподівалася, що Зоряна Скалецька, яку вона знала зі студентських років як викладачку і експертку з медичного права, також “розуміє необхідність приймати часом непопулярні, але потрібні рішення, усвідомлює важливість командної роботи”.

“Однак вже з перших днів після призначення стало зрозуміло, що про командну роботу та формування спільної політичної позиції не йдеться.

Також про своє звільнення повідомив генеральний директор Державної установи “Центр громадського здоров’я МОЗ України” Володимир Курпіта. Про це він повідомив на своїй офіційні сторінці у Facebook.

“Нарешті це сталося. Міністр прийняла мою заяву про звільнення за власним бажанням і цей тиждень мій останній”, – повідомив він.

Курпіта уточнив, що основна причина рішення “відсутність діалогу щодо подальшого місця Центру та його ролі як координуючої структури Громадського здоров’я”.

Також у фейсбуці Младена Качурець розповіла цікаві подробиці з роботи МОЗ.

“Без розподілу обов’язків ніхто з заступників не має можливості повноцінно реалізувати свої повноваження та працювати на результат, приймати самостійні рішення і нести за них відповідальність.

Одночасно з діяльністю заступників, певні паралельні завдання могли ставитися радникам в обхід заступників, а після скасування інституту радників – тим же людям, але вже без відповідного статусу. Проведено численні зустрічі з цілеспрямованим залученням діячів, які “дореформували” українську медицину впродовж 25 років до стану, який ми спостерігали до початку реформ.

Домовленості з теперішнім “самопроголошеним” керівництвом Одеського медуніверситету є чітким сигналом, що держава в особі МОЗ схвалює будь-які, навіть рейдерські, методи боротьби за керівництво університетом і розпил державних коштів, а не відстоює позицію відновлення правового порядку та притягнення до відповідальності осіб, які зухвало порушують закон. І це в умовах задекларованого президентом та урядом курсу на боротьбу з рейдерством”, – зазначила заступниця Зоряни Скалецької.

Нагадуємо, це вже третє та четверте гучні звільнення з МОЗ. Раніше 25 листопада заяву на звільнення написав голова Національної служби здоров’я Олег Петренко. Його відставку уже прийняв уряд. А вже 6 грудня про свій намір звільнитися з МОЗ оголосила керівниця директорату стратегічного планування Ірина Литовченко.

Коментарі у Facebook