У сенаті Трампу оголосили імпічмент

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Палата представників Конгресу США проголосувала за обидві статті обвинувачення проти президента США Дональда Трампа  після скандалу на фоні розмови з президентом Володимиром Зеленським. Голосування відбулося в рамках процедури імпічменту.

Трансляцію дебатів вів канал CNN. Перед голосуванням демократи і республіканці більше 6 годин обговорювали справу імпічменту.

За першу статтю – зловживання владою – проголосували 230 конгресменів з необхідних 216. Проти висловилися 197 конгресменів, один утримався.

Конгресс-США

Друга стаття – перешкоджання розслідуванню Конгресу в розслідуванні справи про імпічмент – набрала 229 голосів при необхідних 216. Проти висловилися 198 конгресменів, один утримався.

Тепер пакет документів направлять до верхньої палати американського парламенту – Сенат. Для того щоб відправити Трампа у відставку, буде потрібно дві третини голосів сенаторів. Варто відзначити, що більшість у Сенаті республіканці мають.

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі оголосила про початок процедури Дональда Трампа оголосили в Конгресі США.

Пелосі сказала, що дії, вжиті Трампом на сьогоднішній день, “серйозно порушили конституцію”.

“Ніхто не може бути вище закону”, – зазначила Пелосі.

Новину про підтримку звинувачень застала Трампа під час виступу перед прихильниками в Мічигані. Глава Білого дому заявив, що “за” не голосував жоден республіканець. За його словами, Республіканська партія ніколи не була так єдина, як зараз. Розлючений Трамп дорікнув демократів, що троє з них не підтримали звинувачення.

Зазначимо, Білий дім назвав оголошення імпічменту Дональду Трампу Палатою представників “одним з найбільш ганебних політичних епізодів в історії країни”.

Коментарі у Facebook