Вінницькі Хутори тепер повністю з мобільним покриттям

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Жителі десятків вулиць Вінницьких Хуторів більше не будуть «поза межею досяжності». 11 листопада в населеному пункті запрацювала ще одна базова станція мобільного зв‘язку. Це допоможе вирішити проблему з мобільним покриттям, від якої, в першу чергу, потерпали мешканці віддалених територій Вінницько-Хутірського округу.

«Фактично, у нас в районі лісу та дач, взагалі був відсутній мобільний зв’язок, люди не могли навіть викликати швидку допомогу чи пожежників, — розповідає староста Вінницько-Хутірського старостинського округу Вінницької міської ради Владислав Кривешко. — Це було серйозною проблемою, люди зверталися з цим питанням до міського голови Сергія Моргунова. Тож, ми почали шукати шляхи вирішення ситуації. Два роки плідної праці з кількома операторами стільникового зв‘язку, безліч консультацій з експертами у даній галузі, пошук земельної ділянки для станції, переговорний процес з бізнесом, аналіз та контрольні заміри, отримання усіх санітарних дозволів, плідна робота разом з підрядником увінчались таким довгоочікуваним успіхом».


За словами старости, справа в тому, що ділянка для встановлення станції має відповідати певним критеріям, в тому числі ландшафтним.

«Я особисто разом з представниками компанії, об’їздив практично усі Вінницькі Хутори аби вибрати краще місце. У нас було кілька варіантів. Деякі відпали через географічні особливості, інші — через технічні, — розповідає представник молодої команди Вінницької міської ради, 24-річний очільник найбільшого в Україні округу, Владислав Кривешко. — Зрештою, ми знайшли варіант розміщення вишки на приватній території. Почалась підготовча робота, процес монтажу обладнання, до речі підрядник, який цим займався — місцева компанія з Вінницьких Хуторів. 11 листопада — устаткування почало працювати, символічно, саме у день звільнення Херсону, відповідно і прапор встановлений на вежі буде завжди нам нагадувати про цей День та незламність духу українців».

Тепер, за словами Владислава Кривешка, покращення мобільного зв’язку зможуть відчути не лише мешканці Вінницьких Хуторів, а й Дачних масивів та сусідніх Щіток.

«Крім того, як повідомили мене в компанії мобільного провайдера, встановлення цієї вишки допоможе розвантажити район Малих Хуторів, — каже очільник старостинського округу. — Також це має допомогти усунути ділянки без покриття, які почали виникати у нас, наприклад, в районі перетину вулиці Ватутіна та Немирівського шосе».

Наразі, на вежі встановлене обладнання одного з операторів, який, врешті, і є замовником будівництва. Планується, що поточного тижня , устаткування буде проходити етап «адаптації» в мережі.

В перспективі 2022-2023 років, очікується, що своє обладнання тут розмістить ще, щонайменше, один надавач послуг

Коментарі у Facebook