До Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років у Вінниці проведуть тематичні заходи

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Трагічні події та злочини, які здійснював сталінський режим демонструватимуть, сьогодні у бібліотеці-філії № 12 на вечері-реквієм «Скорботна пам”ять поколінь» об 16:00. Впродовж дня у ЦБДЮ проводитимуть презентацію виставки-реквієм «Голгофа голодних страждань».

Також об 18:00 в КЦ «Галерея-ХХI», ВРЦСМ «Арт Шик», (вулиця Архітектора Артинова, 12а) відкриється проєкт «МАРІЯ» канадської художниці українського походження Лесі Марущак. Він є мобільним меморіальним простором, що увічнює пам”ять жертв Голодомору 1932-1933 років та присвячений його 90-м роковинам.


25 листопада, об 17:00 відбудеться презентація нової книги під назвою «Голодомор 1932-1933 рр. на Вінниччині: Скрижалі пам’яті». Її автор провідний науковий співробітник КЗ «Музей Вінниці», доктор історичних наук Арсен Зінченко. В основі книги – документальні матеріали та сучасні дослідження, а також спогади очевидців, вона розкриває передумови, перебіг і наслідки великого Голодомору, пережитого мешканцями Вінниччини у 1932-1933 роках. Презентація проводитиметься у Молодіжному центрі «Квадрат» (вулиця Театральна, 15).

У суботу, 26 листопада, в кінотеатрі «Родина» об 09:00 демонструватиметься документальний фільм «ГОЛОД – 33». А об 12:00 ВЦКС мкрн Пирогово (спільно з бібліотекою-філією №18), організовує флешмоб «Ніколи назавжди…» – створення картини з дитячих малюнків в знак вшанування пам’яті жертв голодоморів.

Також об 12:00 Вінницька централізована клубна система населеного пункту Гавришівка проводитиме тематичний онлайн захід – «Жнива скорботи», який можна буде переглянути за посиланням – https://cutt.ly/3XBssmB.

А у ВЦКС Малі Крушлинці – відео-презентація «Запали свічку пам’яті», переглянути її можна буде за посиланням – https://cutt.ly/UZrV4g8.

ВЦКС Стадниця об 15:00 транслюватиме вечір-реквієм «Лиш пам’ять спомин береже» – https://cutt.ly/RX8SvxJ.

ВЦКС Вінницькі Хутори об 17:00 проводитимуть акцію «Запали свічку» до Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років. А у ВЦКС Щітки у цей час буде вечір-пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років – «Лиха коса Голодомору» – https://cutt.ly/QX8KjzI.

Міський Палац мистецтв впродовж дня транслюватиме на своїй сторінці у фейсбук усний онлайн-журнал «Голодомор-біль всієї України» до роковин Голодомору в Україні – https://www.facebook.com/vinmpm.

Центральна міська бібліотека ім. І. Бевза впродовж дня проводитиме Всеукраїнську акцію «Запали свічку пам’яті» на знак вшанування жертв голодоморів в Україні.

Внаслідок Голодомору і масових штучних голодів Україна втратила мільйони людських життів. У 2006-му Законом України Голодомор 1932–1933 років визнаний геноцидом Українського народу.

Коментарі у Facebook