“Тепло від дому до окопу”: у Вінниці сформували черговий гуманітарний вантаж для військовослужбовців вінницьких підрозділів

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У Вінниці сформували черговий гуманітарний вантаж для військовослужбовців вінницьких підрозділів. Допомогу зібрали громади Вінницької області та Вінницька міська територіальна громада зокрема. Це лопати, сокири, скоби, плівка та буржуйки, які суттєво полегшать побут українських військових, які перебувають у зоні бойових дій. Це все незабаром відправлять з Вінниці для наших захисників та захисниць.


Як розповів депутат Вінницької міської ради Олександр Мельник, такий гуманітарний вантаж – це підтримка жителів Вінниччини для наших захисників, а також можливість передати військовим частинку тепла та вдячність за їхню героїчну службу.

“Сьогодні ми передаємо буржуйки, шанцевий інструмент – лопати, сокири, скоби, плівку, щоб облаштовувати окопи на передовій. В рамках діяльності Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, засновниками якого є Сергій Моргунов та Вячеслав Соколовий, а очолює Володимир Гройсман, за період роботи було передано понад 8 тисяч тонн гуманітарної допомоги. Працюємо далі!” – сказав він.

Крім того, до проєкту, який започаткував штаб, долучилися й вихованці VinSmart Центру та Вінницька молодіжна рада. Військовим передали окопні свічки та дитячі малюнки, розповідає директор мережі КЗ “Центрів підліткових клубів за місцем проживання” та депутат Вінницької міської ради Дмитро Мира.

“Протягом майже трьох тижнів діти, підлітки й молодь створювали окопні свічки для наших захисників. Ми назвали цю акцію “Подаруй тепло”, бо діти приносили з дому необхідні бляшанки, разом з педагогами скручували картон і під наглядом заливали парафіном. Нам вдалося зробити на базі наших центрів близько 300 свічок і разом з дитячими малюнками хочемо передати їх на передову людям, які потребують тепла”, – зауважив він.

Як розповів депутат Вінницької міської ради Володимир Онофрійчук, представники Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу постійно на зв”язку з вінницькими підрозділами, які перебувають на передовій.

“Щотижня військові дають інформацію про свої потреби. Ми оперативно збираємо все необхідне і відправляємо туди вантаж. Нині є велика потреба в павербанках, сокирах, лопатах, щоб можна було “окопатися”, а також потрібні генератори і багато іншого. За весь час нам вдалося передати чимало: він найменших батарейок до буржуйок, великих наметів та інших конструкцій. Теплі речі, горючі матеріали, абсолютно все. Список необхідних речей величезний і ми намагаємося його закривати. Багато мешканців нашої територіальної громади та нашої області долучаються до акції підтримки”, – сказав він.

Він також додав, що незабаром нашим військовим відправлять вантаж з продуктами, зокрема й для святкового меню напередодні різдвяних свят.

“Це буде сюрприз – не лише смаколики, а й дещо для душі та серця”,–- сказав депутат Вінницької міської ради Володимир Онофрійчук.

Коментарі у Facebook