У задоволенні заяви про забезпечення позову по вулиці Батозькій Вінницькій окружній прокуратурі відмовлено

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Заявником не наведено обґрунтованих мотивів та доказів, на підставі яких суд міг би дійти висновку щодо співмірності обраного заявником заходу забезпечення позову, а також доцільності термінового забезпечення позову. Йдеться про будівельні роботи на вул. Батозькій у м. Вінниці, які здійснені органами місцевого самоврядування у 2021 році за бюджетні кошти.

Господарським судом Вінницької області ухвалою від 15.09.2022 року у справі №902/828/22, яка залишена без змін згідно з постановою Північно-Західного апеляційного господарського суду від 22.11.22 року, відмовлено у задоволенні заяви Заступника керівника Вінницької окружної прокуратури про забезпечення позову до Департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради.


У постанові Північно-Західного апеляційного господарського суду від 22.11.22 року суд зазначив, що оскільки спір у справі не вирішується по суті, діє презумпція правомірності правочину, отже, відсутні обґрунтовані підстави для заборони відповідачам як сторонам Договору на виконання робіт від 29.10.2021 №280 виконувати умови такого договору.

Наразі справа по суті перебуває на розгляді у Господарському суді Вінницької області.

Департаментом комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради подано заперечення на позов.

Наведені у позові доводи щодо виявлених порушень спростовуються фактичними обставинами справи та положеннями чинного законодавства України, умовами тендерної документації, результатами виконання робіт, а тому відсутні належні та допустимі докази, які підтверджують порушення Відповідачем законодавства про публічні закупівлі.

Коментарі у Facebook