Заповів мільйон доларів: Залужний отримав спадок від уродженця Вінниці

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Головнокомандувач Збройних сил генерал Валерій Залужний отримав у спадок 1 мільйон доларів від уродженця Вінниці, що проживав у США.

Після отримання спадку Залужний передав усі гроші на потреби української армії. Про це повідомляє Українська Правда.

За інформацією видання, Залужний отримав спадок від американця українського походження Григорія Степанця. У січні генерал пожертвував всю отриману суму на ЗСУ, це підтверджує пресслужба.

“Я все своє життя віддав Збройним Силам. І не мав жодного сумніву, що повинен робити зі спадком. Остання воля пана Григорія, очевидно, полягала в тому, щоб підтримати в моїй особі українське військо. Вдячний всім, хто допомагає Збройним Силам України. І вдячний своїй родині за розуміння”, – розповів Валерій Залужний.

Довідка

Григорій Степанець, який залишив Залужному спадок в 1 мільйон доларів, народився 1938 року у Вінниці.

Його батько воював у Другій світовій війні, загинув в жовтні 1941 року. Григорій з матір’ю були евакуйовані на Урал, де вони зазнали голоду та інших випробувань. Після закінчення війни родина повернулася до Вінниці.

У місті тоді так само було дуже мало їжі. Вижили лише завдяки тому, що дядько, який воював (був поранений і втратив ногу), ділився з ними військовим пайком.

Після школи, в 1956 році вінничанин вступив до Московського державного університету імені М.В. Ломоносова. Отримав ступінь магістра з математики, та з хімії, а також ступінь кандидата наук з фізичної хімії. Чоловік вільно володів українською, російською, німецькою, італійською та англійською мовами.

Працюючи в Москві, він підписав листа на підтримку дисидентів. За це його звільнила радянська влада, за сфальсифікованим приводом. Пізніше його переслідувало КДБ, і він не міг працювати. Подав заявку на отримання виїзної візи, але йому відмовили.

У 1989 році Степанець приїхав до США і почав працювати в компанії Microsoft розробником програмного забезпечення. Разом з іншим розробником ПЗ вони отримали патент, переданий Microsoft на декодування кодів даних змінної довжини.

Коментарі у Facebook