У 2022 році підприємствам Вінниці вдалося реалізували промислової продукції на суму понад 30 млрд грн

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Протягом січня-листопада 2022 року вінницькі підприємства реалізували промислової продукції на суму в 32,5 млрд грн. Попри складні обставини для роботи бізнесу, вінницькі підприємці зуміли перевищити показники за той же період 2021 року на 0,4 млрд грн (або на 1,15%).

Як зазначив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, найбільший обсяг промислової продукції реалізовано підприємствами, що займаються виробництвом харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів – 14,4 млрд грн або 44,3% від загального обсягу реалізованої продукції.


Далі по списку йдуть підприємства, які займаються:

• постачанням електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 7,5 млрд грн або 23,0%.

• виготовленням виробів з деревини, виробництвом паперу та поліграфічною діяльністю – 4,0 млрд грн або 12,5%.

Частка інших видів промислової діяльності у загальному обсязі реалізації промислової продукції в місті сукупно становить 20,2%. Йдеться про виробництво хімічних речовин та продукції, готових металевих виробів, гумової та пластмасової продукції, одягу, меблів тощо.

“На наших очах щодня відбувається справжнє диво. І все завдяки людям, які прагнуть працювати в Україні та роблять внесок в зміцнення та оновлення економіки. Розвиток промисловості – це клондайк можливостей для нашої громади, тим паче, коли маємо такий потенціал!”, — наголосив Андрій Очеретний.

Коментарі у Facebook