У Вінниці відбувся перший етап масштабного чемпіонату

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

На перший етап чемпіонату «Vinnytsia Aquathlon Championship» з’їхались 124 учасники з різних куточків України, аби продемонструвати свою вправність у плаванні та бігу. Це перше змагання з акватлону у місті над Бугом. Його організували Вінницька обласна федерація тріатлону за підтримки Вінницької міської ради та міського голови Сергія Моргунова.

Свою майстерність у бігу та плаванні демонстрували атлети з Вінниці, Києва, Одеси, Житомира, Хмельницького, Рівного, Тернополя, Херсону, Харкова, Чернівців, Броварів, Гніваня, Корсунь-Шевченківського, Борисполя.


Наймолодшому учаснику було 4 роки, а найстаршому – 70. Локаціями акватлону виступили СК «МАЯК» – плавання та СК «КОЛОС» – біг.

Дорослі спортсмени – чоловіки та жінки вийшли на старт першими та змагалися у забігах на три кілометри. Маленькі атлети випробовували себе у забігах на 60 метрів, а юні спортсмени – на 1200 метрів.
Команди-переможці отримали кубки та медалі, відзначили організатори також й лідерів окремих дистанцій.

«Дякуємо учасникам, батькам, тренерам, командам – усім, хто в цей непростий час повірив та приїхав на перші історичні для нас змагання з акватлону. Ми вдячні кожному воїну ЗСУ, які боронять нашу Україну та дають можливість проводити такі заходи. Ми будемо гідними кожного, хто віддав своє життя за Україну», – розповів голова Вінницької обласної федерації тріатлону Андрій Гальчинський.

Наступні два етапи чемпіонату проходитимуть 5 березня та фінал 2 квітня. Організатори розповіли, що вже розпочали підготовку.

Зазначимо, шо акватлон відрізняється від тріатлону тим, що немає дистанції з велоперегонів.

Створили Вінницьку обласну федерацію тріатлону в серпні минулого року.

Коментарі у Facebook