Вінничани зможуть дистанційно слідкувати за якістю повітря

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Незабаром вінничани зможуть дистанційно слідкувати за якістю повітря завдяки новій мережі громадського моніторингу від ЛУН Місто AIR. Компанія планує встановлювати відповідні прилади у місті на безоплатній основі. Про це повідомляють у департаменті економіки і інвестицій Вінницької міської ради.

Станції розроблені завдяки співпраці з науковцями Київського національного університету імені Шевченка, факультету радіофізики, електроніки та компʼютерних систем.


“Дані прилади вимірюють концентрацію наддрібних часток — PM 1, PM 2.5, PM 10, а також температуру, вологість та тиск. Завдяки цьому можна збирати інформацію про забрудненість повітря через автомобільні викиди, пожежі тощо”, — розповідає директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов.
У вісьмох українських містах вже є такі мережі станцій якості повітря. Йдеться про Київ, Львів, Одесу, Чернівці, Хмельницький, Ужгород, Тернопіль та Івано-Франківськ.

Усі охочі містяни можуть подати заявку на встановлення станцій у себе за вікном. Для цього необхідно подати заявку за посиланням.

Команда ЛУН Місто AIR також повідомляє, що слідкувати за показниками станцій у нових містах можна буде в реальному часі на інтерактивній карті, у Telegram-і, Viber-ботах та мобільному застосунку.

Посилання на real-time карту ЛУН Місто AIR https://misto.lun.ua/air

Коментарі у Facebook