Міський палац дітей та юнацтва запрошує юних вінничан на гуртки технічного спрямування

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вже понад 50 років працює у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва дитячий клуб «Політ». Сьогодні на базі клубу діють гуртки технічного спрямування: авіамодельний, «Повітряні змії», початкового технічного моделювання, технічного моделювання.

Ці гуртки об’єднує не лише технічне спрямування, а й спільний зміст навчально-пізнавальної діяльності. Педагоги тут знайомлять дітей зі світом техніки, залучають їх до створення іграшок, моделей, механізмів; ознайомлюють із технологічними процесами та роботою зі спеціальними інструментами. Саме з цих гуртків починається знайомство малечі з технічною творчістю.


Діти приходять поцікавитись, але минає небагато часу – і вони навчаються графічній грамоті, моделюють, засвоюють початкові технічні знання. Навчають дітей робити свої перші кроки у світі техніки та авіамоделювання керівники гуртків: Хіміч Леонід Леонідович, Солоденко Костянтин Ілліч, Францев Валерій Васильович та Ліщина Ольга Віталїівна.

Авіамодельний спорт – це складно, цікаво і романтично. У гуртках діти виготовляють найпростіші планери, експериментальні літаючі моделі, вільнолітаючі, пілотажні, кордові та радіокеровані моделі. Саме тут юні авіамоделісти роблять перші кроки у конструюванні та моделювання, а також у випробуванні моделей. Кожна технічна модель, виріб, створений дитиною – справжній витвір мистецтва.

За словами керівників гуртків, найцікавішими моментами в роботі авіамодельного гуртка – є тренувальні запуски моделей на швидкість, дальність, тривалість перебування у небі та виконанні фігур вищого пілотажу, а потім й участь у змаганнях, що дає змогу вихованцям аналізувати помилки, розвиватися, переймати досвід.

Авіамодельний гурток відомий не лише в місті, а й в Україні. Адже його вихованці постійно захищають честь міста та області на Чемпіонатах України, Всеукраїнських змаганнях з авіамоделювання, виставках та конкурсах з технічної творчості. Вони є чемпіонами України та неодноразовими володарями Кубку України з авіамодельного спорту. Здобутки вихованців на змаганнях та виставках надихають дітей на нові перемоги. До гуртків приймають дітей з 7 річного віку.

Детальніша інформація за телефоном: 67-16-70 або на сайті Вінницького міського палацу дітей та юнацтва.

Коментарі у Facebook