Вінницькі легкоатлети у складі української команди здобули перемогу на міжнародних змаганнях «Mile of Brussels» у Бельгії

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Неймовірні емоції, суперництво, спортивна майстерність та командний дух. 23 вересня у бельгійському спортивному парку De Drie Linden, відбулись міжнародні змагання з легкої атлетики «Mile of Brussels». Вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 1 Василь Войтюк та Андрій Краковецький в складі команди від України здобули перемогу над командою господарки турніру.

Як розповіла тренерка спортсменів з МДЮСШ № 1 Вікторія Юнаш, для наших бігунів – це одна з небагатьох можливостей позмагатися за кордоном та вкотре нагадати міжнародній спільноті, що в Україні триває війна за суверенітет та незалежність із підступним ворогом.


«Дані змагання – це легкоатлетична ідея з українським корінням. А цьогоріч вони вийшли на міжнародний рівень. Варто відзначити, що організація турніру була дуже гарною і в ньому взяли участь багато спортсменів. Команді від України вдалось здобути перемогу у батлі завдяки вірно обраній тактиці», – говорить тренерка міської дитячо-юнацької спортивної школи № 1 з легкої атлетики Вікторія Юнаш.

Також вона зазначила, що змагання є командними. На старт забігу виходять дві команди з п’яти спортсменів кожна. Дистанцію, яку необхідно подолати – миля, що у цифрах дорівнює 1609 метрам 34 сантиметрам. За допомогою чипової системи фіксується час кожного спортсмена щодвісті метрів, а результати в режимі наживо виводяться на інформаційні панелі, які показують сумарний час команд та різницю між ними в конкретний період проходження дистанції. Це дозволяє їм контролювати свою позицію та оперативно приймати тактичні рішення по дистанції.

«Найцікавіше, що у кожній команді є два запасні учасники, так звані «джокери». Вони перебувають у «коридорі» та мають право одноразово замінити будь-якого бігуна своєї команди на будь-якому етапі дистанції. Перемагає команда, яка покаже найкращий спільний час усіх учасників. Якщо ж відразу кілька команд показують однаковий фінішний час до тисячних, то «золото» здобуває команда, представник якої першим перетнув фінішну лінію», – додала тренерка.

За її словами, Василь Войтюк у таких змаганнях взяв участь вперше, проте йому не забракло майстерності та вольових якостей.

«Переконана, що у наших спортсменів попереду ще багато стартів та переможних фінішів», – каже тренерка Вікторія Юнаш.

Коментарі у Facebook