У Вінниці до адміністративної відповідальності притягнули порушників, які забруднювали річку Дьогтянець

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Працівники комунального підприємства “Муніципальна варта” продовжують перевіряти стан водних об’єктів та прибережно-захисних смуг у Вінницькій громаді. Під час таких інспекцій було виявлено осіб, які забруднювали річку Дьогтянець. Злочинців притягнули до відповідальності та передали матеріали у Вінницьку обласну прокуратуру для вжиття необхідних заходів у межах їх компетенції.

Як розповів начальник КП “Муніципальна варта” Віталій Чигур, вінничани, які проживають поруч з річкою, зверталися з повідомленнями, що стан водойми бажає залишатися кращим:

“До нас неодноразово зверталися вінничани, які проживають поруч з Дьогтянцем з повідомленнями, що річку хтось систематично забруднює. Скаржилися на сморід та жирні плями на поверхні води, які з’являлися з періодичністю раз на кілька тижнів. Ми взяли цю ситуацію на контроль і за допомогою камер відеоспостереження на одному з магазинів виявили порушників. Це представники компанії, яка надають послуги з обслуговування жировловлювачів та утилізацією жирів. Викачані відходи вони зливали у зливову каналізацію. За даним фактом інспектори склали 2 протоколи про вчинення адміністративного правопорушення. Також інформацію про це правопорушення фахівці департаменту правової політики вже передали у Вінницьку обласну прокуратуру для розгляду та реагування в межах наданих їм повноважень”, – розповів Віталій Чигур.

Варто додати, що перевірки водних об’єктів та прилеглих до них територій у Вінницькій громаді тривають вже понад три роки. Контроль необхідний для того, щоб мінімізувати випадки забруднення річок та струмків та покращити санітарний стан водойм і територій поруч.


Віталій Чигур також зазначив, що у попередні роки працівники Муніципальної варти фіксували різні порушення. Містяни влаштовували на прибережних зонах сміттєзвалища або ж виводили каналізаційні стоки з приватних домоволодінь у річки, тим самим забруднюючи їх.

Він наголосив, що від загального стану всіх водних об’єктів Вінницької громади залежить якість питної води. Тому малі річки та струмки, які теж є частиною екосистеми, мають залишатися чистими, адже вони потрапляють у русло Південного Бугу.

Нагадаємо, що відповідно до Правил благоустрою, громадянам, які скидають стічні води у водойми та не належно облаштовують вигрібні ями, загрожує штраф. Його розмір сягає від 340 до 1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн – для суб”єктів підприємницької діяльності.

Коментарі у Facebook