У Вінниці навчаються майбутні амбасадори міста: деталі

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У вівторок, 27 лютого, в Туристичному хабі Visit Vinnytsia відбулося знайомство з майбутніми амбасадорами та амбасадорками і, можливо, гідами та гідесами Міста ідей.

Про це пише ВМР.

Загалом це 21 учасник проєкту, кожен з яких має шанс стати випускником та випускницею «Школи гідів та амбасадорів Вінниці».

Ознайомча зустріч пройшла перед безпосереднім стартом занять з 1 березня – вони будуть проходити щоп’ятниці та щосуботи на базі Туристичного хабу.


На цій зустрічі організатори оголосили імена 10 слухачів курсу амбасадорів (чотири з них – внутрішньо переміщені особи: hhttp://surl.li/rbgrk та 12 учасників модулів «Гід. Базовий курс» та «Гід.Повний курс», розповіли їм детально про програму Школи, а учасники змогли мали змогу познайомитися між собою.

«Це, напевно, найбільше щастя, що в туризм приходять нові обличчя, нові особистості. Ми вас дуже потребували, тому що з року в рік, навіть за умов воєнного часу, інтерес до історії міста зростає як серед вінничан, так і серед приїжджих. Ми дуже розраховуємо на тих, хто хоче закохувати у наше місто і збільшувати всі ті зусилля, які вже не перший рік докладає спільнота істориків, екскурсоводів і дотичних до туризму людей, аби окреслити Вінницю на туристичній мапі України як одне з найцікавіших і найбільш нерозкритих міст», – звернувся до учасників директор департаменту маркетингу і туризму Олександр Вешелені.

«Більшість із вас в результаті цього навчання зможуть розробити свій унікальний екскурсійний туристичний продукт. – сказала директорка «Офісу туризму Вінниці» Тетяна Маєвська. – І хочу запевнити, що роботи вистачить усім. Це доводить результат минулого року, коли попит на екскурсії перевищував нашу пропозицію. Зараз у нас є вакантна посада екскурсовода. Тому найкращий випускник школи гідів, який захоче працювати на сталих умовах в команді “Офісу туризму Вінниці”, буде працевлаштований. Це те, що я можу гарантувати вже сьогодні».

«Школа гідів та амбасадорів Вінниці» розпочинається цієї п”ятниці. На її учасників чекає цікава навчальна програма з навичками розробки та проведення екскурсій. Включена також практична підготовка з відвідуванням архівів і бібліотек, туристичних локацій, майстерні міських екскурсій і переймання досвіду практикуючих гідів. Учасники Школи мають дуже різний досвід, але мотивація, яка об’єднує їх усіх, – навчитися розповідати про Вінницю так, щоб закохувати у неї інших.

Наталя Дітковська: «Я люблю своє місто, цікавлюсь історією нашого краю, і років 30 тому закінчувала курси екскурсоводів у Вінниці. Але єдина екскурсія, яка в мене була (дипломна), – це до Тульчина. Тоді був 91-й рік, треба було якось виживати, тому не склалося. Більше 30 років працювала інженером. А зараз вийшла на пенсію, згадала про свою мрію бути екскурсоводом, і тому я тут».

Соломія Грон: «Я навчаюсь на четвертому курсі історичного факультету, тому коли побачила, що відкривається така можливість, гріх було не піти. Мені як майбутньому педагогу, аби зацікавлювати учнів до вивчення історії, до пізнання Вінниці, це дуже необхідні навички, які потрібно освоїти. Історію Вінниці, чесно кажучи, знаю не дуже добре, тому хотілося б поглибити ці знання».

Леся Назаренко: «Я переселенка з Запорізької області, і моє знайомство з Вінницею почалося майже два роки тому, після початку повномасштабного вторгнення. Звичайно, я не хотіла, щоб це відбулося саме таким чином. Але на сьогодні для мене з сином це місце сили. Я дуже вдячна можливості долучитися до навчання, і сподіваюсь, що зможу розкрити Вінницю так само й для інших».

Детальніше про «Школу гідів та амбасадорів Вінниці» – за посиланням: https://vinnytsia.city/u-berezni-startuye-shkola-gidiv-ta-ambasadoriv-vinnytsi/

Коментарі у Facebook