Міжрегіональний координаційний гумштаб передав лікарні швидкої допомоги Вінниці реанімобіль

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Автопарк Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги поповнився реанімобілем з сучасним оснащенням. Його нашій громаді передали італійські партнери. З ними комунікували представники Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, які і доставили авто до Вінниці.

«Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу постійно працює з різними партнерами та організаціями. Це авто – результат такої роботи. Воно використовуватиметься для потреб Вінницької лікарні швидкої медичної допомоги. Кількість автомобілів, за допомогою яких надають невідкладну допомогу, не може бути обмежена: чим їх більше, тим краще. У автомобілі наявна система медичних газів, бортова електрична мережа 12/220В дозволяє використовувати широкий спектр обладнання. Також авто має гідравлічний лежак, який опускається і підіймається. Так, це дійсно якісний автомобіль, який буде слугувати нашим медикам», – розповідає секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

Реанімобіль

«Ми хочемо подякувати волонтерам: вони доклали дуже багато зусиль, щоб допомогти нам знайти автомобіль і доставити його. В рамках Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу ми намагаємося об’єднувати зусилля різних організацій, фондів для того, щоб було більше допомоги. Ми розуміємо, що сьогодні для нас всіх важлива Перемога. Ми маємо на меті пошук і придбання ще не одного реанімобіля в тому числі для того, щоб була можливість доставляти поранених воїнів на лікування. Адже наш пріоритет №1 – допомога військовим», – зазначає координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Григорій Дерун.

Реанімобіль оснащений відповідно до вимог екстреної медичної допомоги. Тут є система забезпечення живлення, подачі медичних газів, електровідсмоктувач, засоби іммобілізації.Реанімобіль зсередини

«Цей санітарний автомобіль здатний виконувати завдання транспортування пацієнтів в умовах місцевості змінного рельєфу чи міського трафіку. Він потужний, маневровий, медичний салон просторий та комфортний. Медики, що працюватимуть в реанімобілі, забезпечуватимуть надання медичної допомоги під час транспортування між лікувальними закладами та на етапах медичної евакуації», – зауважує директор департаменту охорони здоров’я міськради Олександр Шиш.

Якість та оснащеність автомобіля оцінили самі медики міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.Реанімобіль

«Досить часто у нас бувають випадки, коли пацієнта треба транспортувати в інший медичний заклад для надання подальшої допомоги. Саме в таких випадках автомобіль забезпечить максимальну безпеку. На цій автівці можна перевозити пацієнтів з будь-якими травмами, бо є мобільна гідравлічна каталка та умови підтримання життєдіяльності стабілізації пацієнта», – зазначив медичний директор Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Богдан Трохименко.

Довідково:


Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) створено на початку березня 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook