Вінницькі освітяни передали автівку для 19-ї ракетної бригади «Свята Варвара»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінницькі заклади освіти вирішили вкотре проявити свою турботу та любов до українських Захисників та Захисниць. Замість звичайних подарунків, таких як листівки та цукерки, школи передали військовому підрозділу “Свята Варвара” позашляховик до Дня святого Валентина.

Наразі автівка вже допомагає військовим виконувати бойові завдання. Кошти на авто, а це понад 170 тисяч гривень, зібрали завдяки спільним силам учнівських колективів та адміністрації освітніх осередків. До важливої та доброчинної акції доєднались такі школи: №№3, 4, 5, 6, 12, 14, 16, 22, 24, 25, 29, 31, Вінницький технічний ліцей та «Школа успіху».


Загалом, як зазначає директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, це вже одинадцятий автомобіль, який вінницькій освітянській родині вдалось відправити на фронт з 1 вересня 2023 року.

«Я хочу подякувати нашим учням, їхнім батькам та працівникам закладів освіти за таку активну та патріотичну позицію. Фактично, освітні заклади нашої громади долучились до допомоги нашим Захисникам ще на початку повномасштабного вторгнення. Вони плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки, готують смаколики та волонтерять в той чи інший спосіб. Завдяки цьому на фронт постійно передають таку необхідну допомогу: це і їжа, і побутові засоби, а також турнікети, аптечки, тепловізори, безпілотники, автомобілі та багато чого іншого», – зазначає очільниця департаменту.

Коментарі у Facebook