«Нагляд молоді за розподілом бюджетів та ресурсів громад»: як вінницька молодь вивчає бюджетні процеси

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Нещодавно активна молодь Вінницької міської територіальної громади взяла участь у першому етапі проєкту “Нагляд молоді за розподілом бюджетів та ресурсів громад”, що входить у рамки програми “Мріємо та діємо”, спільно з громадською організацією “Антикризова підтримка”. Цей проєкт спрямований на навчання молоді створювати власні ініціативи для покращення прозорості міського бюджету.


Під час проведення першого етапу учасники ознайомилися з процесом формування бюджету та його складовими частинами. Велика увага була приділена практичним кейсам, спрямованим на визначення викликів і можливостей, з якими стикається громада. Молодь вивчала реальні ситуації та шляхи вирішення проблем, пов”язаних із розподілом бюджетних коштів.

Однією з особливостей цього етапу проєкту був обмін досвідом між учасниками з різних територіальних громад.

*«Під час цього обміну ми мали можливість поділитися здобутками своєї громади, а також проаналізувати діяльність інших громад, вивчивши кращі практики та знаходячи спільні шляхи до розвитку», *– прокоментувала представниця Вінницької громади Анастасія.

Також вона додала, що досліджувати бюджетні процеси досить цікаво.

«Зусилля молоді у межах цього проєкту є важливим кроком у забезпеченні прозорості та ефективного використання бюджетних ресурсів міста. Активна участь молоді у громадському житті відображає високий рівень їхнього зацікавлення у покращенні умов життя в місті та розвитку громадської свідомості», – зауважила начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак.

Коментарі у Facebook