Вінницький ансамбль «З роси й води» переміг у Всеукраїнському конкурсі

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Народний аматорський вокальний ансамбль «З роси й води» з Вінницьких Хуторів здобув I премію у Всеукраїнському конкурсі хорового мистецтва ім. Михайла Кречка у місті Ужгород.

Конкурс проходить дев”ять років поспіль, а з 2022 року має ім’я видатного українського фольклориста, закарпатського композитора, популяризатора народної пісні, знаного хорового диригента та педагога Михайла Кречка.

«Власне, вперше ми збирались на цей конкурс ще у 2022, вже були заброньовані місця, але у зв”язку з відомими подіями плани змінились. Тому цього року вирішили спробувати ще раз. На конкурс поїхали жіночим складом. На жаль, через війну, колектив не зростає, багато дівчат роз”їхались, тому перемога в конкурсі є дуже вагомою для ствердження колективу. З 2011 року, часу його створення, ми об”їздили чимало конкурсів як в Україні, так і за кордоном. Тому це далеко не перша наша перемога. Але для нас вона має велике значення. Рівень і конкурсу і журі були дуже високими», – розповідає художня керівниця колективу Тетяна Казанська-Гавриш.

Щоб мати можливість участі в конкурсі, вокальний ансамбль пройшов відбірковий тур у режимі онлайн, де їх виконавську майстерність оцінювали члени журі з семи регіонів України.

Конкурс проходив три дні на чотирьох локаціях: в Ужгородському замку, Греко-католицькому Катедральному соборі, Ужгородському музичному фаховому коледжі ім. Д. Задора та Закарпатській обласній філармонії.

Надзвичайно широкою була і географія учасників цьогорічного пісенного форуму. На конкурс завітали понад 20 колективів із Вінниці, Одеси, Сум, Ніжина, Чернігова, Луцька, Калуша та Бердичева.

«Коли на вокзалі оголошували про прибуття потягів із міст, які перебувають під обстрілами, і з рупора лунало вітання, наприклад, “колективам незламної Одеси”, в нас на очі наверталися сльози. Тому хочеться ще раз подякувати та віддати шану нашим Збройним Силам за можливість насолоджуватись хоровим мистецтвом. За цих три дні ми набули нового досвіду та надихнулися на нові ідеї», – каже Тетяна Казанська.

Перемогу колективу принесло виконання подільських веснянок, твору Бориса Монастирського «Клич мене» та народної пісні «Ой вийшов місяць з-за хмари», про те як дівчина не дочекалась коханого з війни.

Організатори заходу – ГО «Яскрава Країна» та Ужгородський музичний фаховий коледж імені Д. Є. Задора. Всього в конкурсі взяли участь 22 хорові колективи (понад триста учасників) з різних міст України.

Колектив висловлює подяку за можливість участі в конкурсі Вінницькій міській раді, департаменту культури та особисто – депутату міської ради Дмитру Науменку за допомогу в організації поїздки.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook