Велосезон в Терцентрі: як завзяті спортсмени віком 60+ відкрили літній сезон велосипедів

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Підопічні Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування активно підтримують здоровий спосіб життя. Сьогодні, 23 травня, спортсмени закладу віком 60+ розпочали літній велосипедний сезон. Близько 25 пенсіонерів сіли на двоколісні та здійснили першу цього сезону велопрогулянку центральними вулицями Вінниці.

«Велосезон в Терцентрі – це вже наша добра традиція з початком кожного теплого сезону. Щороку ми влаштовуємо такі велопрогулянки для наших відвідувачів. У Терцентрі в користуванні є 7 велосипедів. Охочих покататися у нас, звісно, більше, тому кататимуться підопічні по групах. Велопрогулянки проводитимуть тричі на тиждень по 1,5 години», – розповідає завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Ганна Ковбенко.

З рожевим велосипедом і в рожевій літній сукні сьогодні колесить парком 67-річна пані Світлана. Вперше за кермо велосипеда вона сіла у 64 роки, вже будучи підопічною Терцентру.

«Велоспорт – це для мене як для риби вода. Кожного року беру участь у велопрогулянках в Терцентрі. Дуже люблю це заняття і дякую за дозвілля. Мені подобається швидкість та відчуття адреналіну», – ділиться пані Світлана.

Про захоплення катанням на велосипеді розповідає і 75-річний Микола Сидорук.

«У свої 75 років я веду активний спосіб життя: займаюся плаванням, катаюсь на велосипеді, багато ходжу пішки та працюю на дачі. Пам’ятаю, як у 5 класі батьки купили мені велосипед. Я на ньому їздив до школи 5 км і потім назад. Тому я звик до цього “коника”. Гарна компанія і перебування на свіжому повітрі додає енергії. Приємно, що про нас, пенсіонерів, наша влада не забуває. Хоч зараз всім складно, іде війна, у мене син та внук воюють, але ми підтримуємо наші Збройні Сили України у міру своїх сил. Хай наші вороги бояться нас!» – говорить відвідувач Терцентру Микола Сидорук.

Опановує велоспорт разом з Терцентром і 62-річна Олена Луньова.

«Я записалась до Терцентру у 2022 році. З початком повномасштабної війни я знаходилася у ступорі, нічим не могла займатися, навіть своїм улюбленим в’язанням. Тому шукала для себе інші заняття: плела сітки, робила заготівлі сухого борщу для Захисників. А потім почала відвідувати Терцентр, чим дуже задоволена. Востаннє я каталася на велосипеді ще в дитинстві. Але м’язова пам’ять працює, і я швидко відновила навички».

Гурток здорового способу життя дуже популярний у Терцентрі. Медична сестра закладу Валентина Морнова розповідає, що окрім велоспорту, підопічні опановують скандинавську ходу, займаються лікувальною фізкультурою.

«Фізична активність корисна у будь-якому віці, а для літніх людей – особливо. Вона корисна для підтримання тонусу м’язів і суглобів, покращує стан серцево-судинної системи, дихання, вестибулярний апарат. А ще, звісно, підвищує настрій», – зазначає Валентина Морнова.

Для отримання соціальних послуг у Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) звертайтеся за адресою: вул. Соборна, 50, каб. 101 та за номером телефону: 67-05-90.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook