Вінниця продовжує утримувати високий інвестиційний рейтинг

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Цьогоріч Вінниця знову здобула першість за дослідженнями інвестиційної привабливості. Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбуці та телеграм-каналі.

«Вінниця продовжує утримувати високий інвестиційний рейтинг. Маємо найвищий показник “uaINV5” за результатами дослідження Агентства “Кредит рейтинг” та відмінний показник “invAА” від Агентства “IBI – рейтинг”. Попри виклики війни, ми продовжуємо посилено працювати та створювати відповідні умови для того, щоб бізнес розвивався. Працюємо далі», – сказав Сергій Моргунов.


Варто зауважити, що створення умов для стабільної роботи бізнесу – один з пріоритетних напрямів Вінницької міської ради. Від початку повномасштабного вторгнення наша громада прийняла понад 300 релокованих підприємств, переважна більшість яких зуміла не лише відновити свою діяльність на новому місці, а й забезпечити роботою сотні людей. Так, за словами заступника міського голови Андрія Очеретного, станом на початок липня 1 850 жителів ВМТГ офіційно працевлаштовані на базі переміщених підприємств. 44 робочих місця було створено минулого місяця.

Крім того, в місті триває активна робота над розвитком індустріальних парків, де резидентами є вітчизняні та іноземні інвестори. Саме там розвивається промисловий потенціал нашої громади в різних галузях, зокрема машинобудування, глибока переробка сільськогосподарської продукції тощо.

Ще одним важливим наміром, який реалізує наразі у Вінниці за підтримки партнерів з проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» (SRER), є інноваційно-технологічний центр «Кристал». Його фінансує Уряд Німеччини через німецьку федеральну компанію Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та впроваджує Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні. Щоб вчасно здати цей об’єкт в експлуатацію, будівельники плідно працюють над реновацією приміщення колишнього заводу. Міська влада планує перетворити «Кристал» на магніт для креативної економіки та індустрій в частині розвитку ІТ, підприємництва, науки та стартапів. Цей проєкт стане цікавим для інвесторів, які прагнуть розвитку з залученням новітніх технологій.

Тим часом міська влада впроваджує також різні інструменти підтримки бізнесу, щоб стимулювати його до розвитку. Зараз у Вінницькій міській територіальній громаді діє три Порядки, якими можуть скористатися підприємці. Йдеться про:

  • Порядок часткової компенсації відсотків за залученими кредитами суб’єктам малого та середнього підприємництва за рахунок коштів бюджету ВМТГ;
  • Порядок часткової компенсації роботодавцям витрат на загальнообов”язкове державне соціальне страхування за новостворені робочі місця за рахунок коштів бюджету ВМТГ;
  • Порядок часткової компенсації витрат на придбання обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії суб’єктам господарювання за рахунок коштів бюджету ВМТГ.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook