У мальовничому польському місті Криниця-Здруй відбувся міжнародний мистецький захід «Фонтан талантів»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Цьогорічна подія зібрала понад 700 талановитих юних музикантів із різних країн, серед яких були й вихованці Вінницької дитячої музичної школи № 1.

Як розповіла директорка закладу «Вінницька дитяча музична школа № 1» Тетяна Бурдейна-Публіка з 2013 року викладачі та учні школи є постійними учасниками культурно-мистецьких проєктів, які відбуваються у місті Криниця-Здруй.

«Музичні події, організовані Малопольською фундацією “Братерство” спрямовані на обмін культурними надбаннями молоді України та Польщі. У 2014 році наша школа підписала угоду про співпрацю з музичною школою ім. Фредеріка Шопена у Криниця-Здруй. Одна з форм співпраці – це спільні концерти учнів наших шкіл. Після перерви у п’ять років ми знову з неабияким успіхом виступили у Польщі, обмінялись досвідом, а ще отримали величезну кількість позитивних емоцій, які сьогодні надзвичайно потрібні нашим дітям!» – говорить Тетяна Бурдейна-Публіка.

Протягом чотирьох днів юні та дорослі артисти нашого краю, а також талановиті українці, які знайшли тимчасовий прихисток у цьому регіоні Польщі після повномасштабного російського вторгнення в Україну, демонстрували вміння. У межах заходу «Фонтан талантів» вихованці музичної школи № 1 взяли участь у концерті, де інструменталісти та вокалісти показали свої таланти та професіоналізм.

«Наші учні своєю філігранною майстерністю, музичною чуйністю і вмінням запалювати публіку з перших акордів дивували усіх, за що були винагороджені оваціями», – говорить Тетяна Бурдейна-Публіка.

Також вона подякувала організаторам, які не лише надали можливість вінничанам виступити на міжнародній сцені, а й створили хороші умови для їхнього відпочинку. Для хлопців та дівчат також влаштували активний відпочинок. Діти відвідали мотузковий парк «Park Linowy», басейн, гуляли містом та насолоджувались навколишньою красою.

«Участь у мистецькій події стала для наших юних музикантів не лише можливістю показати свої здібності на міжнародній арені, а й чудовою можливістю поспілкуватися з однолітками з інших країн. “Фонтан талантів” залишив незабутні враження в серцях наших вихованців та надихнув їх на нові творчі досягнення», – каже Тетяна Бурдейна-Публіка.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook