21 вересня відбудеться унікальний захід під назвою “Платформа з розвитку критичної свідомості в інформаційному середовищі (Твоя ІнформКассандра)”

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

21 вересня о 13:00 у Вінниці відбудеться унікальний захід під назвою “Платформа з розвитку критичної свідомості в інформаційному середовищі (Твоя ІнформКассандра)”. Його метою є допомога молоді орієнтуватися у сучасному інформаційному просторі. Захід організовується на території Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, у освітньо-науковому центрі “Нотбокс”.

Організатори: відділ молодіжної політики ВМР, Вінницька молодіжна рада та Вінницька міська організація Товариства Червоного Хреста України.

Захід обіцяє бути цікавим і корисним для всіх, хто прагне вдосконалити свої навички критичного мислення та навчитися орієнтуватися в сучасному інформаційному потоці, зазначають організатори.

“На події учасники зможуть навчитися розрізняти інформаційний шум та аналізувати медійні потоки, розвивати власні навички фільтрації інформації та правильного сприйняття новин у світі, де постійно зростає кількість інформації”,— зазначила Юлія Мончак, начальниця відділу молодіжної політики ВМР.

Однією з ключових частин події буде соціальний театр, у якому учасники зможуть взяти активну участь, відтворюючи різноманітні ситуації та створюючи інформаційний шум для практичного розуміння важливості критичного підходу до новин. Тренінг із критичного мислення дозволить глибше осягнути, як правильно аналізувати інформацію та уникати маніпуляцій у ЗМІ.

Крім того, організатори подбали і про творчий компонент: арт-рефлексія дасть змогу учасникам виразити свої емоції та роздуми через творчість. Відвідувачі зможуть малювати, писати або використовувати інші форми самовираження, щоб усвідомити вплив інформаційного середовища на своє життя.

І, звісно ж, не обійдеться без приємних моментів — на учасників чекатиме смачний кейтеринг, що додасть ще більше задоволення від спільного обміну досвідом та спілкування.

Зареєструватися можна за посиланням.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook