Вироби майстринь з в’язання продаватимуть на благодійному ярмарку і виручені кошти передадуть на потреби фронту

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Шкарпетки, іграшки, килимки – немає нічого недосяжного для майстринь з в’язання Вінницького територіального центру соціального обслуговування. Все це творять своїми руками підопічні гуртка з в’язання, який нещодавно відновив роботу. Готові вироби планують продати на благодійному ярмарку, а виручені кошти передати на потреби фронту.

Хендмейд вироби відвідувачі гуртка виготовляють під керівництвом Валентини Морнової.

«У грудні ми плануємо презентувати вироби на благодійному ярмарку. Нехай вони зігрівають своїм теплом містян. А виручені з продажу кошти передамо хлопцям з Сил Оборони, яким ми завдячуємо відносним спокоєм у нашому місті. Окрім того, ми регулярно передаємо килимки та теплі шкарпетки військовим разом із сітками», – розповіла Валентина Морнова.

Близько 15 жінок трудяться над в’язаними виробами. Збираються раз на тиждень у Терцентрі, а також працюють вдома. Вмілими рухами вони перетворюють різнокольорові нитки у чудернацькі вироби: жолуді, гриби, ляльки, казкові тварини.

Є й гуртку й ті, хто вперше взяв у руки шпиці та гачок вже в пенсійному віці. Наприклад, 77-річна Галина Іванівна.

«Медсестра мені сказала, що треба розробляти пальці рук, адже у мене поліартрит. Тому я зайнялася в’язанням. Це не тільки корисно для здоров’я, разом ми спілкуємось, об’єднуємось зарази спільної справи. Загалом у нас дуже згуртована команда, над одним виробом трудяться декілька людей. Наші вироби продамо на ярмарку, а гроші передамо військовим. Чим можемо, допомагаємо», – говорить Галина Іванівна.

Завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Ганна Ковбенко підтримує творчі починання відвідувачів закладу та їхню направленість на благодійну сферу.

«У Вінницькому терцентрі є багато цікавих гуртків. Ми навчаємо людей старшого віку мобільній і комп’ютерній грамотності, англійській мові, вдосконалюємо знання з української мови. Також у закладі діють гуртки рукоділля та здорового способу життя. А ще – з танців, чирлідингу та степ-аеробіки. Окрім гуртків, підопічні Терцентру допомагають військовим, плетуть та передають маскувальні сітки для оборони України», – розповіла Ганна Ковбенко.

Записатися до гуртка в’язання або до інших можна за адресою: вул. Соборна, 50 або за номером телефону 67-05-90.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook