Інтрига тижня: хто на Вінниччині представляє оновлену «Європейську Солідарність»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Інтригою залишалися «нові обличчя» політичного життя регіону та рейтингових партій. Найбільша інтрига навколо «Європейської Солідарності» (колишнього Блоку Петра Порошенка). Бо на минулих парламентських виборах перемога на всіх восьми округах була за БПП.

Чи оновилася партія і хто залишився у команді Петра Порошенка? Сенсація перша – в партійних списках і на окрузі відсутнє прізвище Олексія Порошенка. Сенсація друга – взуттєві магазини області поповнилися новими клієнтами, які «перевзулися» між президентськими та парламентськими виборами. І якщо вчора вони стояли пліч-о-пліч із лідером держави, то сьогодні вони вже слуги інших політичних сил.


Хто ж представлятиме #Команду Порошенка на Вінниччині? Розпочнемо із нових облич і нових політичних імен. «Європейську Солідарність» на 12 багаторічному окрузі Порошенків (Замостя та Вінницький район) буде представляти Олена Верлан — волонтерка, очільниця громадської організації «Миротворець України», мати чотирьох дітей (двоє із них в ООС (АТО), викладачка Вінницького національного університету ім. Пирогова.

Герой АТО (ООС) Олександр Грамарчук (позивний «Гром») буде змагатися за мандат нардепа на 17 окрузі (Гайсинський, Бершадський, Теплицький, Тростянецький, Ладижин), де має велику підтримку від побратимів та громадського сектора.

Нові обличчя з’явилися і у партійному списку. Лідер вінницького автомайдану 2014 року Анатолій Почтар балотуватиметься до Верховної Ради. Він відомий дитячий лікар-ортодонт та громадський діяч. Також серед кандидатів вперше заявив про свої політичні вподобання Анатолій Теклюк — директор Головного центру виховної роботи Вінницького національного технічного університету. Окрім студентства, Анатолія знають як очільника обласної організації «Просвіта» ім. Тараса Шевченка та засновника руху інтелектуальних ігор «Кіт Баюн».

Кого із перевіреної команди Порошенка ще побачать вінничани на мажоритарних округах та в списках? Перший заступник губернатора, очільник «Європейської Солідарності» Вінниччини Андрій Гижко балотуватиметься на 11 виборчому окрузі (центр Вінниці та частина Вінницького району), де народився та виріс. Це єдиний представник нинішньої вінницької влади, який пройшов школу громадянської освіти та не на словах, а на ділі знає, що таке «третій сектор» та громадські організації.

Відстоюватимуть свої депутатські мандати теперішні народні обранці, які йшли з Петром Олексійовичем пліч-о-пліч в політиці. Це Іван Мельничук на 14 окрузі, Руслан Демчак на 18 окрузі та Іван Спориш – 15 виборчий округ. Останній за рейтингами ефективності діяльності парламентарів посідає перше місце. Саме Іван Дмитрович Спориш є лідером серед парламентарів-реформаторів за рейтингом VoxUkraine.

Спробують свої сили в боротьбі за округи і теперішні представники обласної влади. Одразу два депутати облради від Блоку Петра Порошенка йдуть на парламентські вибори. Це Михайло Вдовцов – голова Ямпільської РДА, молодий керівник, який прагне надати нового економічного розвитку прикордонним районам України (маючи досвід розвитку трьох – Могилів-Подільського, Ямпільського та Піщанського). Молодий та амбітний голова фракції БПП, заступник голови ОДА – Олександр Крученюк хоче представляти 13 виборчий округ у Верховній Раді (Козятинський, Хмільницький та Калинівський райони).

Стосовно гендерного балансу, то у представників ЄС на Вінниччині він витриманий. Окрім Олени Верлан, вінничани будуть віддавати свої голоси у партійному списку за Нелю Мельник, заступницю голови Барської РДА, та за Ольгу Дмитрів, заступницю голови Липовецької РДА.

Коментарі у Facebook