– Чом ти не прийшов, як Порох прийшов? – Зеленський зігнорував дебати 14-го (відео)

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

14 квітня о 14:14 годині, в Києві в НСК «Олімпійський», мали б відбутися дебати між двома кандидатами на пост Президента – Петром Порошенком та Володимиром Зеленським. Однак, Зеленський на дебати не приїхав.

Чинний глава держави Петро Порошенко прибув на НСК “Олімпійський”, де заплановані дебати з кандидатом у президенти Володимиром Зеленським.


Перед тим, як відправитися до прес-центру, підготовлений для проведення дискусії, Порошенко піднявся на сцену, встановлену перед стадіоном і звернувся до прихильників, які зібралися перед НСК.

“Ми вибрали дебати, тому що це – ознака демократії … Якщо пан Зеленський вже повернувся з Парижа, якщо для нього Україна – понад усе, ми чекаємо його для проведення дебатів … Ми будемо його запрошувати щодня”, – заявив Порошенко.

Зі сцени і з натовпу на площі від прихильників Порошенка чулося скандування “Вова, виходь!, Вова, виходь!”.

У прес-центрі, куди після короткого виступу на площі перед НСК відправився Порошенко, він заявив, що чекатиме на Зеленського до 15:00.

Після вступного слова у прес-центрі Порошенко відповідає на питання журналістів, спілкування модерує журналіст Андрій Куликов.

Мені не подобається, коли виборча кампанія в Україні схожа на німе кіно. Коли замість участі у дебатах ми маємо віртуального кандидата, який намагається переконати нас своїми кліпами. Це не гідно української демократії!Мені не подобається, коли всі, починаючи від Жириновського і закінчуючи Азаровим, від Януковича до Зюганова, вирішують, кому бути Президентом моєї країни. Цю ситуацію мав би пояснити сам кандидат, але чомусь він цього не робить. Це неповага до народу і країни.Володимире Олександровичу, чекаю вас 19 квітня в студії Суспільного мовлення на дебати!

Posted by Петро Порошенко on Sunday, April 14, 2019

За годину до початку дебатів, на площі перед стадіоном почали збиратися люди, деякі прийшли із політичними плакатами. Згодом стало відомо, що до стадіону прийшло майже від 10 до 15 тисяч людей. Прийшли не тільки прихильники кандидатів, але й просто прихильники дебатів, які не підтримують жодного кандидата.

Поруч зі стадіоном встановили металошукачі – проводилися фільтраційні заходи. Люди могли приносити із собою будь-які речі, які не несуть загрози життю.

Перед початком умовних дебатів разом із Порошенком на сцені для людей виступали українські виконавці. І саме тут лунали народні «Ти ж мене підманула»…. і «Чом ти не прийшов» у нових виборчих інтерпретаціях…

Президент зазначив, що йому не подобається підтримка кандидатури Зеленського з боку екс-президента Віктора Януковича та екс-прем’єра Миколи Азарова, а також російських політиків Володимира Жириновського та Геннадія Зюганова. За його словами, це міг би пояснити сам Зеленський, однак він цього не робить.

Відповідаючи на питання, чи готовий він співпрацювати з Володимиром Зеленським в разі обрання його президентом та чи буде партія “БПП Солідарність” формувати коаліцію в парламенті з партією “Слуга народу”, Порошенко сказав, що “до майбутнього парламенту треба дожити”.

“Я думаю, що парламентарі й майбутні члени парламенту визначаються тоді, коли вони хоч щось почують від пана Зеленського… На дебати, на які ми зібралися і де пана Зеленського немає, його запрошували, щоб він хоч щось розповів – як він бачить європейську інтеграцію, євроатлантичну інтеграцію, як він бачить перші напрямки реформ, як він бачить продовження курсу реформ президента Порошенка, якщо, не дай боже, він буде обраний? Але це буде вибір українського народу, і я буду шанувати будь-який вибір”, – сказав чинний президент.

Порошенко також підкреслив, що ніколи не називав Зеленського наркоманом, бо не має для цього підстав, і що здачу аналізів на наркотичну і алкогольну залежність ініціював саме Зеленський.

“Чи залишились питання по здачі тестів? Залишились. Але все, крапку поставимо. Хто має очі й вуха, усе побачив, почув і зрозумів”, – сказав діючий президент.

https://www.youtube.com/watch?v=0P9ewpuA8Vo

Водночас, кандидат у президенти Володимир Зеленський чекає чинного президента Петра Порошенка на передвиборні дебати 19 лютого на НСК “Олімпійський” о 19:00.

Про це заявив спікер штабу Зеленського з питань ходу виборчої кампанії Дмитро Разумков:

“Було озвучено, що ми чекаємо Петра Олексійовича (Порошенка – ІФ) 19 квітня о 19:00 на “Олімпійському”. Будемо сподіватися, що у нього все-таки знайдеться можливість туди прийти. Якщо ні, то нам здається, що просто Петро Олексійович хоче реально піти від цих дебатів. Те, що там сьогодні не буде Зеленського, було відомо заздалегідь. І це було чомусь бажання Порошенка туди сьогодні прийти. Він виконав те, що він хотів. Але дебати сьогодні не повинні були проходити”, – сказав він.

Разумков зазначив, що мова йшла про те, щоб проводити дебати саме на стадіоні, щоб громадяни України могли не тільки дивитися і слухати дебати по телевізору, але й бути присутнім на них.

“Сьогодні ж пройшов агітаційний мітинг Петра Олексійовича під стадіоном. Ми не беремо участі в агітаційних мітингах поки ще чинного гаранта Конституції”, – підкреслив він.

Спікер штабу також зазначив, що закон не передбачає проведення дебатів у будівлі або в кімнаті на Суспільному телебаченні, як написано в постанові ЦВК України.

“Це вже адресація до постанови ЦВК, але, при всій повазі, закон стоїть вище такої постанови. У законі ніде не прописано, що дебати повинні відбуватися в студії “Суспільного” за такою-то адресою – це вільне трактування закону, як це часто буває у представників діючих політичних еліт. Коли вигідно – закон намагаються підлаштувати під свої потреби”, – пояснив Разумков.

Разумков також заявив, що поки рано говорити про можливий розпуск Верховної Ради після обрання нового глави держави, і такі рішення повинні прийматися виключно за законом і в інтересах суспільства.

“Зеленський, коли стане президентом, буде дотримуватися букви закону. Не вибудовувати закони під себе і намагатися ними маніпулювати, як сьогодні відбувається, а діяти за законом. Насправді мені важко зараз це коментувати, тому що Зеленський ще не президент”, – сказав він.

Вже відомо, що НСК “Олімпійський” отримав запити від уповноважених представників кандидатів на пост президента Петра Порошенка і Володимира Зеленського щодо проведення дебатів.

Про це інформує 10 квітня офіційний сайт НСК.

Зазначається, що від представника Порошенка надійшов запит – на 14 та 19 квітня 2019 року, а від представника Зеленського – на 19 квітня.

Коментарі у Facebook