Чому область Президента проголосувала за Зеленського. Дискусія продовжується

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Шановні наші читачі!

Ми, як і ви, розуміємо, який непростий вибір стоїть у другому турі перед Україною. Як і те, що більша частина наших телеканалів вже стала явними центрами пропагандистського впливу.

А журналісти – пропагандистами. Причому з обох сторін.

– Вже маємо своїх скобеєвих і соловйових, – невесело жартують українці.


Тому ми, як і заявили в першому турі, відмежовуємось від будь-яких політичних сил і дотримуємось принципів незалежної журналістики, і жодним чином не нав’язуємо вам свою позицію. Тому ви в нашій газеті не прочитаєте жодного матеріалу наших журналістів, які б закликали вибрати когось одного із кандидатів.

Давайте разом дискутувати. Найважчий вибір для тих 70 відсотків, які не голосували за Порошенка та Зеленського. І, як показує статистика, найбільше серед них на Вінниччині – саме читачів нашої газети. Отож, кого вибрати жителям Вінниччини – області Президента, яка в першому турі, хоч і з мінімальним відривом, проголосувала не за нього.

Ваш «33-й канал»

Всі ми, «вінницькі», сьогодні при шані – завтра будемо як прокажені…

Маладци! Я в шоці від вас, шановні земляки! Сьогодні ви були круті, бо ж «вінницькі», вам гатили на місто і область мільйони і мільярди! Брали на роботу в усі установи. Можна було і слово замовити через своїх. Гарно гуляється по проспекту Космонавтів? А він був би у вас, якби не «вінницькі» при владі? Ви б літали із Гавришівки в різні країни світу? А туди ще мали виділити мільярд на реконструкцію — і тоді будь-яка країна доступна!!! А фестиваль у Тульчині, нові фабрики та заводи? Ну, другі «обіжені», може, і є чого!

А ви? Хочете, щоб ви стали «секендом» із поганялом «тіпа донецьких». Щоб до «зміненої команди» і близько не підпускали ваших дітей, онуків і жахались — бо ж «вінницькі». Всі ми тепер, вінницькі,  як кажуть, пов’язані морським вузлом.

І дійсно, ви бачили, в яких віллах живуть на Львівщині і Тернопільщині? А чому? Бо мають голову на плечах! А за кого голосують? Думайте! Якщо вам пофіг країна, то щоб не перетворити Вінниччину на резервацію із табличкою у всіх закладах: «винницких – не беспокоить»!

Олег Савчук, читач

Я і вся моя родина проголосували за Зе

Скажу чесно, дістали вже ці корупціонери. Ну, думаю, нехай прийдуть нові, не погрузлі в цьому політичному болоті. Коли зустрічаю колишнього рекетира. Дізнавшись, як я проголосував, він почав насміхатись:

– Скажи, як ми лохів розвели на телевізор?

– Хто це ми?

– Як хто? – я, – і почав ще називати низку таких махрових вчорашніх ригів, що у мене волосся мало дибки не стало! Виявляється, вони там якимось боком при штабі.

Довелось пити таблетки від тиску! Зізнаюсь щиро, вже тиждень у шоці. Як почали докопуватись, хто стоїть за цією молодою командою – все прозріваємо і прозріваємо. І тепер можете називати мене порохоботом! Але із бандитами і ригами мені не по путі… Може, ви забули, як Вінниця та область були поділені на округ «смотрящих авторитетів»? Якщо діти не знають, то розкажіть їм, батьки. Як віджимали і залякували, відстрілювали? Ви хочете знову цього повторення?

Ольга Миколайчук,
вінничанка

***

– Оце думаю – за кого віддати голос. Зрозуміло, що проти Порошенка була відразу. Але за Зе – у нас все якось було по великому секрету. Та чим таємничіше – тим цікавіше. Особливо у нас, у маленькому районі. Коли це випливає «підпільний обком» — і його «партайгеноссе» голова суду – пожиттєвий голова! – на якому клейма не було де ставити і за цієї влади. Але вкрав сотні гектарів землі. Перед виборами взялись за нього. От він вже і «молода команда»… І з ним начальник управління району. Атовці розкопали махінації – взяли за горло – і він уже «зелений». Може, той Зе і золотий чоловік, але короля робить свита. То як повернеться ця шобла із ним, то за що гинули наші діти? За що стільки жертв? Хочете нове – буде вам старе з нафталіном.

Ольга Васильчук, читачка

А хіба у нас монархія?

Танки на кордоні, літаки заправлені… Як тільки Зеленський стане президентом, без теперішнього нам відразу буде гаплик! Таку думку знову вкладають в голови українців владні політтехнологи. Зачекайте, а хіба Україна — монархія, а Порошенко – цар, котрий все вирішує одноосібно?

По-перше, у нас парламентсько-президентська республіка, де є чотири не залежних одна від одної гілок влади. І будь-яке недержавницьке рішення може бути завжди оскаржене і відмінене. Президент США Дональд Трамп теж спочатку вирішив перетягнути на себе чиїсь повноваження, але всі інші гілки влади поставили його на місце і навіть посадили його політтехнолога.

Чому область Президента проголосувала за Зеленського. Дискусія продовжується

А те, що у нас п’ять останніх років формувалося авторитарне керування з кишеньковими судами і прокуратурами, прирученою Верховною Радою, яка склалася переважно з любих друзів або запопадливих шахраїв, то це продумана стратегія і велика проблема Порошенка та України, і народ нарешті це зрозумів.

За наступних п’ять років ми можемо отримати реальну поліцейську державу з органами розслідування, які не розслідують, із купленою остаточно Фемідою та повністю безправним народом. І безстроковим президентством однієї родини, як у азійських країнах колишнього Радянського Союзу. Не виключено, що саме ця родина скупить за безцінь більшість українських чорноземів і надалі провадитиме політику подвійних стандартів, доводячи народ до остаточного зубожіння.

Віктор ГОНЧАР, учитель

Я дуже поважаю Зеленського як артиста

Люблю його як шоумена, із задоволенням дивилась фільм. І взагалі – він для мене улюблений кавеенівець! Молодець, зробив прекрасне шоу, люди з різних країн дивляться. Але це ж країна, люди! Воююча країна! Біля кордонів дивізії, танки і літаки чекають наступу грізного ворога! Він хоч розуміє, з якого боку до неї підійти? Вам мало долара до 30-ти? Хочете за 100 купувати? Цим же ділкам головне недосвідчений керівник. А вони так все розкрутять, що мама не горюй! Ну, хотів чоловік у політику – треба було хоча б як Вакарчуку університет з управління державою закінчити чи хоча б потренуватись в якихось депутатах! Ось завтра його вибирають і він заходить в кабінет. А Путін вночі розпочинає наступ! Бо ж бери їх голенькими і тепленькими! А він – рядовий, який жодного дня не служив!!! (Здається, навіть на держслужбу не беруть, коли не служив?) А зрадників і завербованих феесбе аж кишить! Хіба ви не знаєте? Що будете робити? Дітей, синів і чоловіків перетворите на гарматне м’ясо і себе по-приколу?

Надія Маринюк, м. Козятин

***

Це ж як треба не любити свою країну, щоб вибрати в час війни головнокомандувачем чоловіка, який жодного дня не служив! Це вже якесь «обострєніє»! Хочете по-приколу?! Ок! Буде вам по-приколу! Але готуйтесь мами діток, діти, які так голосували до мобілізації! Купіть броніки за свої гроші, каски – наперед, бо як посуне путінська орда – буде не до сміху. Це ж сотні тисяч жертв і профукана Україна. Ну скажи, найкращий в Україні шоумен, як ти міг купитись на пропозицію «вгробити» мою і твою незалежну країну?!

Невже не зрозуміло, що олігарху, який, як кажуть, стоїть за твоєю спиною – головне відомстить за опалу! Він же в Швейцарії, його діти в кращих вузах світу! Воювати не підуть, його віллу там не розгромлять! А решта – йому по барабану! Ти граєш в цю гру – на зло! Кому? Мені, моїм і твоїм дітям! Країні!

Я не люблю Порошенка, але як людині зі здоровим глуздом полюбити тебе! Він хоч державу збереже, віру і мову… Що б ти не говорив!

Тетяна Влащук,
м. Жмеринка

Всі гілки влади мають бути незалежними

Формула «Я ненавиджу Порошенка, але буду за нього голосувати» — це чергова піар-технологія. Замість того, щоб труситися і шукати нового господаря, і нардепам, і прокурорам, і суддям потрібно нарешті брати на себе ту саму, делеговану Конституцією відповідальність за країну. Якщо вам такий страшний інший кандидат, вмикайте «мозги», припиняйте думати лише про власну кишеню, ставайте принциповими патріотами. (У нас найбільше в Європі генералів, а нам кажуть, що не буде кому керувати армією).

Чому область Президента проголосувала за Зеленського. Дискусія продовжується
Чи йтимемо і далі своїм шляхом?

Сформуйте реально таке законодавче поле для президента, щоб він і не рипнувся вдаватися до схем попередників. Закон про імпічмент, новий виборчий закон… І слідкуйте, щоб вони виконувались! Незалежний уряд, прокуратура, суд. Все, далі вже нікуди. Або ми конституційна парламентсько-президентська демократична республіка з повноваженнями президента, як у Німеччині, або скорумпована країна третього світу, з якою завтра ніхто не захоче мати справу. І ми знову будемо відкинуті на сотню років від цивілізації.

Президент не виправдав наших сподівань, хоча мав для цього всі можливості. Не виправдає і надалі. Тому маємо зробити так, щоб поступ країни не залежав від однієї людини. Особливо, коли вона не зовсім щира зі своїм народом. А тоді не матиме значення прізвище президента, бо всі суспільні інституції діятимуть у правовому полі, захищаючи інтереси держави.

Анатолій Хоменко,
вінничанин

***

Я приєднуюсь до Ксенії Клим, журналістки, волонтерки і доньки священика, яка вимагає від В.Зеленського, котрий вирішив стати Гарантом Конституції України, вибачень за образу святого Томосу. І запитує: чому він назвав його термосом? Чому потомок синів Авраама, син єврейського народу, який знає, що таке святі недоторканні теми, так принизливо відгукнувся про нашу віру? Ми запитуємо і хочемо пояснень. Він збирає зараз запитання – ось і я ставлю його.

Олена Радченко, читачка

Я ніколи не голосувала за Порошенка

Завжди – за Тимошенко. І зараз для мене і таких, як я – найстрашніший вибір. З одного боку Президент, що не зміг вивести мою країну із бідності, зупинити війну, розвів свинарчуків, з іншої – віртуальний кандидат. Що у нього на умі – не зрозуміло! Скажіть, чому ховається? Як йому як головнокомандувачу в час війни маю довірити долю свого сина, чоловіка, родини? Як він їх захистить? Чому людина, яка збирається відповідати за оборону в час війни, навіть не відслужила в армії? І ці ініціативи його із аналізами – якісь приватні клініки друзів, – якісь мутняки із числами? Що – дійсно є проблеми? – бо ж на злодієві, як відомо, шапка горить… І це мене б так не турбувало, якби не знала, що головним кокаїнщиком у нас був оспіваний комунпропагандою Дзержинський і його оточення.

А якщо все чисто – то здайте вже ці аналізи міжнародній організації. Але ж чогось боїться…

Влада Лисенко,
Немирівський район

***

Я не хотіла голосувати ні за кого – немає серед фіналістів мені близьких. Але в руках майбутнього президента доля країни, тому послухала, як кажуть, совість нації – її авторитетів – Забужко, Павличка, вдову Лук’яненка, земляка Чорногуза, Вакарчука, сотні інших – та у них же «ума палата». То що, вони неправду кажуть: у час війни вибирати віртуального кандидата – це самовбивство.

Іванка Паламарчук,
Могилів-Подільський

***

Дивлюсь по телевізору, як наші телеведучі стали маріонетками в руках олігархів, і стає страшно. Скоро вже нам інопланетянина підсунуть. Бо ж нащо їздити по селах і містах, зустрічатись з людьми вживу, спілкуватись із ними, ходити на прямі ефіри? Краще в гумор-шоу поопускати усіх, потім зняти фільм – приписати герою риси месії і… вперед.

У мене досі в голові слова Малафеєва, здається, соратника Путіна, який нещодавно заявив, що відьму з косою уже подолано, свиню Петю українці зіллють, а Вова принесе нам Україну на блюдечку – треба лише почекати!

А ще нагадаю слова Рабіновича, сказані днями:

– Одеса на 40 відсотків проголосувала за Зе. 20 – за нас. Восени вони здуються, як він стане президентом, і ми там візьмемо більшість.

І так по всій країні. А це – повний розворот до Росії. Цього вже ніколи не потерплять 7-8 західних областей і приєднаються до Угорщини, Польщі, Румунії. А на Вінниччині розміститься придністровська російська дивізія, і буде нам вічний стон! Станемо окраїною Імперії Зла!

Правда, страшні слова? То для чого були ці жертви, для чого гинули наші сини? Ставайте одразу на коліна і присягайте Путіну і Кадирову!

Олеся Кравчук,
вінничанка

Фото Сергія ХІМІЧА

Коментарі у Facebook