Голосувати можна, навіть якщо у паспорті немає нового фото – Борис Наливайко

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

– Для участі в голосуванні 21 квітня громадянам України не потрібно подавати ніяких додаткових документів, окрім ID-картки або паспорта-книжечки. Обидві форми паспорта є рівнозначними та самодостатніми, зазначив Борис Олександрович Наливайко. – Зокрема, громадянам, включеним до списку виборців, на виборчій дільниці НЕ МАЮТЬ ПРАВА ВІДМОВИТИ у реалізації права голосу з наступних причин:


– через відсутність у паспорті громадянина України у вигляді книжечки фотокартки, яка вклеюється при досягненні 25-ти або 45-річного віку;

– через розбіжності у виборчій адресі виборця або відсутність відомостей щодо реєстрації місця проживання у ID-картці.

Аби уникнути в день голосування 21 квітня можливих непорозумінь, слід  заздалегідь перевірити свої особисті дані у списках на сервісі Державного реєстру виборців.

Ще один важливий момент – громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території України, а також внутрішньо переміщені особи мають право реалізувати своє право голосу на виборах Президента України шляхом зміни місця голосування без зміни виборчої адреси.

У зв’язку з тимчасовою окупацією АР Крим та частини території окремих районів Донецької і Луганської областей, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України роз’яснює, що слід робити, а саме:

1) особисто звернутися до органу ведення Реєстру виборців для реалізації своїх виборчих прав, при цьому подати паспорт громадянина України;

2) написати та подати до органу вмотивовану заяву в якій вказати причину тимчасової зміни місця голосування;

3) особи, виборча адреса яких не міститься на тимчасово окупованих територіях, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їхнього голосування;

4) орган ведення реєстру зобов’язаний тимчасово змінити місце голосування та видати виборче посвідчення.

Крім того, у переддень 20 квітня  та  день голосування 21 квітня співробітники міграційної служби будуть здійснювати службову діяльність та забезпечать видачу паспортних документів у разі, якщо такі виготовлені та доставлені в територіальні підрозділи, а також вклеювання фото. Підрозділи управління буде переведено на посилений варіант службової діяльності.

Коментарі у Facebook