Порошенко переміг у Вінниці! Зеленський в першому турі взяв 30% по Україні… Тимошенко лише третя! (відео)

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Це тільки попередні результати. Але вже зрозуміло що 21 квітня в «фіналі» будуть Зеленський і Порошенко…

Жартівливо рейтинги після 31-го березня виглядають так:

Ціни на політринку змінилися.

Зелень беруть по 31,2, торт шоколадний – 17,6, сир-косичка – 13,5 русская водка бойкая – 12,8 портвейн “чорний полковник” – 6,4 «смішний чекіст» – 6,3 вілкул донецький – 4,4, вила – 4,2, “руслан” – 1,5, пучок технарів за 3 оптом…


І вже відомо, що на виборах Президента 31 березня явка виборців у Вінницькій області склала 65% .

У Вінниці Порошенко набрав 27%, а Зеленський тільки 17%. По області розклад між фіналістами 20/20%. Є райони, де виграла Юлія Тимошенко…

– Це суттєво вища активність порівняно з попередніми виборами», – прокоментував перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко.

Найвища явка в м. Вінниці на 11 округу – 69,7% Іллінецький район – 67,8%, Оратівський район – 69,6%.

«Це три найкращих результати щодо явки взагалі за період незалежності України», – прокоментував А. Гижко.

Найбільш типова проблема виборів – низка кваліфікація членів виборчих комісій.

– Мали випадки, коли голови комісій в Теплицькому і Гайсинському районі забули скласти присягу», – навів приклад А. Гижко.

Представник обласного осередку КВУ Владислав Телень повідомив, що підрахунок голосів може тривати кілька годин.

Також станом на 20.00 годину неділі поліцією Вінницької області зареєстровано 73 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. Зареєстровано 4 кримінальних провадження.

Про це повідомила керівник відділу комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області Анна Олійник.

12 повідомлень про відсутність в списках виборців. 1 – повідомлення про втрату печатки в ДВК Калинівського району. Станом на 20. 00 печатку не знайшли. Надійшло 9 повідомлень про факти фотографування бюлетенів. За двома фактами відкрито провадження. Інші повідомлення перевіряються. Також є 3 повідомлення про випадки виносу бюлетенів. В Агрономічному чоловік виніс з дільниці власний бюлетень.

«В Жмеринському і Погребищенському районі повідомили що пропонують гроші за голосування. Дані повідомлення перевірені. Факт підкупу не встановлено», – відмітила Анна Олійник..

Загалом, порушено чотири кримінальні провадження.

«Можна сказати, що у Вінницькій області вибори пройшли спокійно. Без порушень, які впливають на волевиявлення», – зазначає керівниця відділу комунікації поліції.

Але скандал таки стався у Вінниці на дільниці №051512, 11-го округу на ранкове засідання комісії запізнився секретар комісії. Кажуть, він проспав через переведення годинника. Але вибори розпочали вчасно.

«Ранкове засідання ми розпочали о 07.15 годині, нажаль наш секретар запізнився. Він мотивував причину, що з транспортом були проблеми. Члени комісії, говорять, що він з’явився о 07.45 годині. Але згідно Закону Про вибори Президента України, ми обрали іншого секретаря засідання, який мав допомагати з підготовкою до відкриття дільниці.

Це було до відкриття дільниці. Дільницю ми відкрили вчасно. Все працює», – прокоментувала Смирнова Олена Валентинівна, голова виборчої дільниці №051512 ТВК №11 м. Вінниці.

Виконуючу обов’язки секретаря комісії обрали Гайдай Оксану Петрівну.

На дільниці 2060 виборців. Станом на 11.30 годину проголосували 399 виборців. 12 виборців, які зареєстровані на дільниці голосують на дому за місцем проживання.

За Порошенка голосувала вінницька влада і прем‘єр

Зокрема, вінницький міський голова Сергій Моргунов разом із дружиною Наталею, прийшли на виборчу дільницю, яка розташована в школі мікрорайону Пирогова, щоб здійснити своє волевиявлення. Про свій вибір міський голова прокоментував, що він за європейський вибір і продовження реформ.

«Я би сказав за кого голосував, але не маю права у цей день. Якщо говорити за що голосував, то скоріше за європейський вибір нашої держави, за розбудову, за подальший розвиток місцевого самоврядування та реформу децентралізації, наслідки якої ми відчуваємо на теренах територіальної громади міста Вінниці і в цілому у державі. За українську армію, за членство у ЄС. Фактично за те, щоб Україна була дійсно незалежною, заможною і за все те, за що був Майдан, Революція Гідності і за що гинуть наші люди на Сході.

За те, щоб люди відчували себе комфортно, проживаючи в Україні і щоб поверталися ті, які залишили Україну заради роботи. На все це є шанси. Найголовніше, щоб в Україні працювала дієва команда на всіх політичних рівнях,в тому числі на рівні місцевого самоврядування», – каже Сергій Моргунов.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман разом з дружиною Оленою приїхали до рідного міста аби взяти участь у виборах Президента. Вони, вже традиційно, голосували на дільниці № 051513, що розташована на території 10-ї школи, по вулиці Андрія Первозваного у Вінниці.

Прем’єр спізнився, але, як і всі виборці, постояв у невеликій черзі, щоб отримати бюлетень. Вперед пропустив дружину, потім подав свої документи.

«Готова?», – запитує Володимир Гройсман в Олени, перед тим як виходити з кабінки для голосування. Вийшли одночасно, разом вкинули бюлетені до скриньки та пішли до преси прокоментувати свій вибір.

«Я радий мати можливість сьогодні, як завжди, проголосувати у Вінниці. Але я радий тому, що всі українці мають можливість спокійно голосувати, обирати Президента. Я віддав свій голос за кандидата, з яким я пов’язую успішне, гарне майбутнє нашої держави. Сьогодні дуже важливий день для українців. Я бажаю нам успіхів та процвітання і всього найкращого всім українцям».

Дорогою діти, які були з батьками на дільниці, підходили до посадовця робити фото. А жінки пліткували, що прем’єр дуже схуд і гарно виглядає.

І вдень голосування на 15.00 годину поліцією Вінницької області зафіксовано 35 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Серед них: винос бюлетеня – 1, незаконна агітація – 3, відсутність у списках виборців – 9, втрата печатки – 1, фотографування бюлетеня – 3, інші події – 18 (відсутність у списках виборців, запрошення на померлих людей, включення до списку виборців людей, які перебувають за кордоном, порушення правил розміщення бюлетенів, інше).

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

Також надійшло правоохоронцям повідомлення про надання виборцям бюлетенів без перевірки їх паспортних даних надійшло до Вишенського відділення поліції. Цим же підрозділом зареєстрована інформація про отримання жителем обласного центру запрошення на голосування на ім’я померлого родича.

Поліцейські також проводять перевірку за фактом втрати печатки головою Котюжанської дільничої виборчої комісії Калинівського району.

Надійшли повідомлення про фотографування бюлетеня виборцем на виборчій дільниці у м. Вінниці. Звернення мешканця Могилів-Подільського району про відсутність його прізвища у списках виборців. Скарга жителя Гайсинського району, чиє прізвище не було змінене у списках виборців, включення до списку виборців двох осіб, які не проживають за вказаною адресою у Жмеринському районі. Скарга мешканки Жмеринського району про відмову їй в голосуванні за місцем проживання. Повідомлення від жителя Теплицького району щодо втручання члена окружної комісії в роботу виборчої дільниці.

Далі буде…

Фото Сергія Хіміча

Коментарі у Facebook