Від коронавірусу померло ще двоє вінничан

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні, 27 серпня, заступник голови ОДА Сергій Здітовецький  провів щоденне ранкове засідання оперативного штабу із запобігання та протидії поширенню на території Вінницької області COVID-19 в форматі онлайн відеоконференції.

У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та служб області.

Про поточну ситуацію із захворюваності на коронавірус поінформував завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України Степан Томин.

За його інформацією, впродовж минулої доби було досліджено 520 зразків – коронавірус вперше виявлено  у  59 осіб: м. Вінниця – 33;  Вінницький район-7; Калинівський район-5; Жмеринський район– 4; Тиврівський район-3; Могилів-Подільський район-2; Бершадський район– 1; Козятинський район-1; Тульчинський район-1; Хмільницький район – 1.

Степан Томин також повідомив, що станом на сьогодні, 27 серпня, на території області зареєстровано 5596 підозр на коронавірусну хворобу. У 3736 випадках був виявлений коронавірус, в тому числі у 290 дітей. За останню добу  захворіла 1  дитина.

Одужали 2698 осіб, в тому числі в тому числі 235 дітей і 447 медичних працівників. На даний час хворіє 960 осіб, у т.ч. 55  дітей та 122 медичних працівника.

Від початку проведення досліджень в лабораторіях обласного лабораторного центру методом полімеразної ланцюгової реакції досліджено  61669 зразків.  В результаті досліджень у 3736 випадках   виявлений коронавірус.

На даний час є в наявності тест-систем на 17400 досліджень. За останню добу захворіли 6 медичних працівників.

Всього зареєстровано 78 летальних випадків. За останню добу в області зареєстровано 2 летальних випадки.  

За інформацією Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації, в дванадцяти опорних лікарнях області на стаціонарі з підтвердженим COVID-19 перебуває 208 пацієнтів, з них 201 дорослий та 7 дітей; з підозрами – 200 пацієнтів, з них 190 дорослих та 10 дітей. Важких випадків –  81.

Завантаженість ліжок в дванадцяти опорних лікарнях області становить 40 %. За кількістю одужавших Вінниччина займає дев’яте рейтингове місце в розрізі всіх регіонів України, по захворюваності – 13 рейтингове місце.

На засіданні також йшлося про обов’язкові медогляди медпрацівників до початку навчального року та вивчались можливості ІФА- тестування.

Під час онлайн засідання інформували керівники Нацполіції області, ГУ ДСНС, ГУ Держпродспоживслужби, Управління Держпраці у Вінницькій області та прикордонники.

Сергій Здітовецький, за підсумками засідання,  дав службам відповідні доручення за напрямками діяльності.

Коментарі у Facebook