Чому вінницька «Нива» на останньому місці таблиці й чи вплинули на це штрафні санкції?  

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Останнім часом вінницька футбольна команда «Нива» переживає не дуже добрі часи. То через побиття рефері вболівальниками отримала суворі санкції й провела п’ять домашніх матчів з пустими трибунами й має сплатити 50 тисяч гривень.

Нині ж через поразки у трьох стартових турах чемпіонату України клуб опинився на останній сходинці турнірної таблиці (друга ліга). Ходять чутки, що через це й фінансові проблеми клубу, загрожує навіть закриття. На «гарячу лінію» газети масово звертаються вболівальники вінницького футболу й просять прояснити ситуацію.


– Приношу вибачення від імені тренерського штабу і футболістів всім нашим вболівальникам за стартові поразки. На жаль, поки що ми не змогли порадувати вас хорошими результатами, — розповів в.о. президента клубу Вадим Кудіяров. — Причин невдалого старту є три. По-перше, ми провели короткий селекційний навчально-тренувальний збір, адже перерва після завершення попереднього чемпіонату України і початком нинішнього була нетривалою. Тому не всі наші футболісти ще перебувають у потрібних кондиціях. Маємо деяку незіграність. Адже склад «Ниви» суттєво оновився, багато наших новачків не мали досвіду в професійному футболі. Водночас створено певний психологічний бар’єр. Він з’явився після гри першого туру із «Поліссям» (Житомир), коли ми пропустили на останніх хвилинах і програли. Даються взнаки й штрафні санкції, які були винесені за підсумками минулого сезону. Коли ми не маємо можливості в трьох домашніх матчах поспіль запросити вболівальників на стадіон, це впливає на перебіг подій на полі. А ще на результати впливає суддівський фактор. Це стосується хоча б гри із «Поліссям» у цьому сезоні.

Щодо фінансового становища, то проблеми дійсно в команді є. Але за словами Вадима Кудіярова, трохи допомагають ОДА та обласна рада.

– Незабаром очікується призначення нового керівництва області. І ми не знаємо, чи будуть це «футбольні люди», які підтримуватимуть славетні традиції вінницького футболу.

Залучаємо й кошти з боку меценатів. Це поки що доволі невеликі суми. Перемовини із потенційними інвесторами тривають, водночас звертаємося й до органів влади з ініціативою створення футбольного клубу у структурі комунального закладу. Тому просимо вболівальників заспокоїтись, команда й надалі існуватиме.

Віталіна Володимирова

Коментарі у Facebook