Наметовий табір “Щит та меч” розпочав роботу на Ямпільщині

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

19 липня в наметовому таборі села Пороги Ямпільського району розпочав роботу Всеукраїнський військoво-спортивний вишкіл «Щит і меч».

Під час урочистостей кращі учасники клубів «Форпост» та «Гарт» продемонстрували свої вміння та навички під час зразково-показового проходження тактичної смуги перешкод.

Цьогоріч у заході візьмуть участь 135 учасників віком від 8 до 17 років з Вінницької, Дніпропетровської, Полтавської, Київської, Хмельницької та Житомирської областей. Під час проведення табору вони матимуть змогу покращити свою спортивну майстерність, отримають навики тактичної, інженерної, медичної підготовки, військової топографії та кульової стрільби, ознайомляться з традиціями, звичаями та багатим історичним надбанням Ямпільщини. Тренерами, командирами груп та суддями на змаганнях є вчителі предмету «Захист Вітчизни», інструктори вогневої та парашутно-десантної підготовки, представники військових частин, учасники бойових дій та діючі офіцери.


Метою проведення вишколу є сприяння формуванню національно-патріотичного світогляду, військово-патріотичному вихованню молоді та підготовки до служби в Збройних Силах України, а також ознайомлення представників військово-патріотичних організацій із новітніми методиками та системами роботи з молоддю в умовах літнього табору. Загалом протягом цих років учасниками двотижневого вишколу стали 460 осіб з числа дітей та молоді Вінниччини та інших областей України, які отримали знання та навички з військових професій.

Валентина Лісова

Коментарі у Facebook